Hlavní navigace

TorrentSpy má filmovým studiím zaplatit přes 100 milionů dolarů

14. 5. 2008

Sdílet

Zda ale organizace MPAA (Motion Picture Association of America) zastupující filmový průmysl něco dostane, je sporné – společnost Valence Media provozující server TorrentSpy je pochopitelně v bankrotu.

Americký federální soud potvrdil, že provozovatelé vyhledávacího torrentového serveru TorrentSpy musí filmovým studiím zaplatit 111 milionů dolarů.
Soud uznal provozovatele, v Karibiku sídlící společnost Valence Media, vinnou z napomáhání při poručování autorských práv. Zda ale organizace MPAA (Motion Picture Association of America) zastupující filmový průmysl něco dostane, je sporné – Valence Media je pochopitelně v bankrotu. Server TorrentSpy byl uzavřen už v březnu. Nicméně MPAA neskrývá i tak nad rozsudkem spokojenost, protože může být použit i proti dalším provozovatelům podobných serverů a každopádně od tohoto typu „podnikání“ odrazuje další zájemce.
Soudkyně kalifornského federálního soudu v Los Angeles Florence-Marie Cooperová ve svém rozhodnutí také Valence Media zakázala v podobných aktivitách pokračovat. Už loni v květnu americký soud nařídil provozovatelům TorrentSpy, aby evidovali logy a IP adresy uživatelů a poskytli je v rámci vyšetřování, ti však rozhodnutí soudu neprovedli.

Zdroj: Computerworld.com

Viz také:
TorrentSpy zavřel krám
Žaloba na peer to peer sítě i na jejich narušovatele

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku