Hlavní navigace

TrendMicro uvádí zabezpečení pro MS Exchange a SharePoint

19. 9. 2008

Sdílet

Hrozby napadající systémy pro kolaboraci a instant messaging se podle Trend Micro budou i nadále zvyšovat tím, jak stále více podniků zavádí platformy Microsoft SharePoint a OCS.

Společnost Trend Micro ohlásila nové řešení pro zabezpečení messagingu: Trend Micro Communication & Collaboration Security využívající síť Trend Micro Smart Protection Network.

Architektura typu cloud-client má uživatelům nabídnout neustále aktualizovanou ochranu napříč prostředími Microsoft Exchange, SharePoint a Office Communications Server (OCS).

Trend Micro také ohlásila nejnovější verzi řešení IM Security pro Microsoft Office Communications Server (v. 1.5), jednu ze čtyř komponent řešení Communication & Collaboration Security. Tato verze zahrnuje mj. ochranu před webovými hrozbami, podporu nejnovějších platforem Microsoft pro podnikový instant messaging (OCS 2007 ve verzích standard a enterprise).

Trend Micro Communication & Collaboration Security je přímo navrženo pro servery Microsoft pro e-mail, podnikový instant messaging a kolaboraci. Řešení zahrnuje IM Security, ScanMail for Microsoft Exchange, PortalProtect for Microsoft SharePoint a Control Manager.

Hrozby napadající systémy pro kolaboraci a instant messaging se podle Trend Micro budou i nadále zvyšovat tím, jak stále více podniků zavádí platformy Microsoft SharePoint a OCS. Společnost Osterman Research zjistila, že více než polovina organizací využívajících Exchange také používá SharePoint. Třebaže zavádění OCS je poněkud pomalejší, Osterman shledala, že již dnes tuto platformu používá 17 procent podniků a 37 procent uvažuje o jejím nasazení v následujících 12 měsících.

Viz také:
Artemis: hostované zabezpečení s cloud computingem
Panda Security nabízí další ochranu založenou na internetové databázi
Cloud computing může zachytávat i malware
Stahování a ukládání vzorků malwaru se lze vyhnout

Byl pro vás článek přínosný?