Hlavní navigace

TrustPort PC Security 2009 v ostré verzi

4. 11. 2008

Sdílet

Vydání ostrých verzí PC Security 2009 a Antivirus 2009 oznámila firma TrustPort. K dispozici jsou ve verzi s licencí pro 1, 3 a 5 nebo v multilicenci pro větší počet pracovních stanic v síti.

Vydání ostrých verzí PC Security 2009 a Antivirus 2009 oznámila firma TrustPort. K dispozici jsou ve verzi s licencí pro 1, 3 a 5 nebo v multilicenci pro větší počet pracovních stanic v síti.
PC Security poskytuje ochranu počítače a dat v něm uložených proti rizikům, přicházejícím zejména z prostředí internetu. Antivirus a antispam chrání proti škodlivým kódům, tedy proti virům či spywaru, a blokuje nevyžádanou poštu; personální firewall dohlíží na veškerou komunikaci mezi počítačem a internetem. Řešení nabízí antivirovou kontrolu na vyžádání, prověřování souborů při jejich otvírání, on-line kontrolu dat stahovaných z internetu.

Součástí TrustPort PC Security jsou moduly pro šifrování dat, využití elektronického podpisu, nevratnou skartaci citlivých dat. PC Security 2009 zahrnuje celou řadu nových funkcí, které dále zvyšují bezpečí dat a pohodlí uživatele. Výchozí vzhled rozhraní lze kdykoli nahradit některým ze stovek dalších vzhledů, volně ke stažení na internetu.
Významnou novinku představuje rodičovský zámek, umožňující blokování internetových stránek s obsahem nevhodným pro děti. Může se jednat například o stránky otevřeně zobrazující násilí nebo propagující užívání drog. Kategorie nevhodných stránek jsou definované výrobcem a uživatel si vybírá, které kategorie si přeje blokovat.
Nově lze lépe kontrolovat příchozí a odchozí internetovou komunikaci pomocí interaktivního rozhraní personálního firewallu. To se aktivuje v případě neznámého spojení a nabízí spojení zakázat, povolit nebo pro ně vytvořit trvalé pravidlo. Uživatelé pracující na více počítačích uvítají možnost vytvoření mobilní verze antiviru na USB klíčence. Další novinkou je záchranný disk, který si uživatel předem vytvoří a použije k zotavení zavirovaného počítače.
Ze zásadních novinek lze jmenovat ještě dvojí uživatelské rozhraní - pro pokročilé a pro začátečníky, antiphishingový modul a automatické skenování výměnných médií. Většina zmíněných novinek, například rodičovský zámek, nový vzhled, mobilní antivirus či dvojí rozhraní, se týká také kompaktního produktu Antivirus 2009. Ten je určen uživatelům, kteří vyžadují spolehlivou antivirovou, antispywarovou a antispamovou ochranu, ale nepoužijí ostatní nástroje celého bezpečnostního řešení.

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku