Hlavní navigace

U ztracených či ukradených mobilů lze data smazat na dálku

18. 4. 2008

Sdílet

Funkce SIM-Watch zabraňuje zloději v přístupu k datům v telefonu bez originální SIM karty. Jakmile je originální SIM karta nahrazena, přijde vlastníkovi telefonu upozornění na nové telefonní číslo.

Společnost PCS, distributor produktů Kaspersky Lab pro ČR a SR, oznamuje uvedení nové verze integrovaného řešení pro mobilní zařízení, Kaspersky Mobile Security 7.0.

Řada technických a funkčních úprav v nové verzi zlepšila podle dodavatele výkon i ovládání produktu. Kaspersky Mobile Security 7.0 chrání uživatele mobilních zařízení před síťovými útoky, malwarem či SMS spamem. Novinkou této verze je funkce úplného zablokování při ztrátě přístroje a možnost smazat data na dálku. Navíc v případě krádeže funkce SIM-Watch zabraňuje zloději v přístupu k datům v telefonu bez originální SIM karty. Jakmile je originální SIM karta nahrazena, přijde vlastníkovi telefonu upozornění na nové telefonní číslo.

Kaspersky Mobile Security 7.0 skenuje příchozí soubory a síťová spojení v reálném čase a provádí antivirové skeny celého zařízení buď na vyžádání, nebo podle předem zadaného plánu. Chrání souborový systém před všemi objekty přicházejícími přes bezdrátová spojení (infraport, Bluetooth), MMS zprávy, během synchronizace s PC a stahování souborů přes prohlížeč. Dále zachycuje a skenuje soubory otevřené na mobilním zařízení a programy instalované z rozhraní zařízení. Kaspersky Mobile Security 7.0 také blokuje zprávy z nevyžádaných nebo neúplných čísel a rovněž SMS zprávy obsahující slova nebo spojení, jež jsou uživatelem zařazena na black list.
Aktualizace antivirové databáze jsou prováděny automaticky v intervalech nastavených uživatelem a jsou dostupné přes WAP/HTTP (GPRS, EDGE, Wi-Fi apod.) nebo během synchronizace s PC.
Kaspersky Mobile Security 7.0 může být instalován na telefony s operačními systémy Windows Mobile 5.0, 6.0 a Symbian verze 9.x Series 60 3rd. Produkt se instaluje
do hlavní paměti mobilního zařízení. Byl testován na těchto zařízeních Nokia E61, 6290, 5500, N95, 3250, E50, E60, N71, N81, N91, N73, E65; HTC 710S, HTC S620; HP iPaq 514, HP S100, HP HW 6915.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku