Hlavní navigace

Zatčen útočník na síť Sony, hrozí mu až 15 let vězení

23. 9. 2011

Sdílet

23letý student byl obviněn, že použil techniku označovanou jako SQL injection k proniknutí do databáze Sony Pictures.

FBI včera oznámila, že zatkla ve Phoenixu Codyho Kretsingera, studenta, o němž tvrdí, že je jedním z útočníků skupiny LulzSec zodpovědných za útok na databáze společnosti Sony Pictures. Zasaženo přitom bylo zhruba milion obětí.

Vyšetřovatelé tvrdí, že jde o hackera "Recursion," který pro útok využil na databázové počítače Sony využil techniku SQL injection. Údajně poskytl data, jež byla následně začátkem června použita skupinou LulzSec a která zahrnovala e-mailové adresy, hesla či kódy různých kuponů patřících zákazníkům Sony Pictures.

Ve stejné době se přitom Sony vzpamatovávalo z devastujícího útoku na její herní síť PlayStation Network. Tehdy byla tato síť uzavřena na více než dva měsíce a náklady na její obnovu přesáhly 180 milionů dolarů.

příloha_ovladnete_sva_data

LulzSec začátkem roku se vloupali do infrastruktury, převážně webů) více společností a státních organizací had a tam uveřejnili některé dehonostující informace.

Kretsinger podle tvrzení odborníků využíval proxy službu Hidemyass.com a po útoku forenzně vymazal svůj pevný disk. Nyní čelí hrozbě až 15letého vězení.

Byl pro vás článek přínosný?