Hlavní navigace

Zloději mobilních telefonů to mají těžší

31. 1. 2008

Sdílet

Řešení od Software602 bylo uvedeno do provozu v říjnu loňského roku. Policisté již jejich pomocí zablokovali více než 6 700 telefonů hlášených jako ukradených.

Policie ČR používá k blokování odcizených mobilních telefonů formuláře 602XML. Policisté již jejich pomocí zablokovali více než 6 700 telefonů hlášených jako ukradených. V 360 případech mohl být mobil odblokován, protože se jej podařilo získat zpět nebo prostě najít.
Řešení funguje tak, že při ohlášení krádeže vyplní policista formulář, který jej provede vyplněním, u některých políček nabídne možnosti, provádí kontrolu logické správnosti apod. Vyplněná data (údaje o telefonu a jeho majiteli) jsou zabezpečena digitálním podpisem, a poté automaticky přenesena do centrální databáze, odkud jsou předávána do systémů všech tří mobilních operátorů. S odcizeným mobilem pak není možné volat v žádné síti.
Řešení od Software602 bylo uvedeno do provozu v říjnu loňského roku.

„Je příjemné vidět, že naše řešení pomohlo ukončit stav, kdy se lidé ani nenamáhali hlásit krádež mobilního telefonu. Pro zloděje je nyní mnohem obtížnější ukradený telefon využít,“ uvedl obchodní ředitel Software602 Pavel Nemrava.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku