Hlavní navigace

10 alternativ k aplikacím chybějícím ve Windows 8 – 8. díl

12. 2. 2013

Sdílet

 Autor: (c) Sergey Nivens
Dnes je na řadě naprosto univerzální nástroj pro chatování s názvem IM+, který podporuje naprostou většinu chatovacích sítí.

Máte-li na svém počítači nainstalovaný operační systém Windows 8, pak jste pravděpodobně již zkusili podívat se na internetové tržiště aplikací s názvem Windows Store. V současné době je tam nabídka více než pestrá. Po podrobnějším prozkoumání ale bohužel zjistíte, že ty nejoblíbenější a nejpoužívanější aplikace ve verzi pro nové rozhraní Windows 8 tam prostě nejsou, ale naštěstí se dá najít celá řada alternativ. Pojďte se podívat na ty nejvydařenější!

 

1. dílZoufale nedostatečný výběr aplikací si vyžaduje nestandardní prostředky

2. dílAplikace Lidé

3. dílMINE pro Facebook

4. dílPrimeTube

5. dílMovie Guide

6. dílG Maps

7. dílLatermark

 

IM+

Aplikace Zprávy, která je standardní součástí Windows 8, sice spolupracuje jak se službou Facebook, tak se službou Windows Live Messenger, jenomže co si počnete, pokud máte přátele používající jiné služby, než jsou tyto dvě? Nebojte se, vůbec nebudete muset své věrné přátele „házet přes palubu“ jen proto, že jste přešli na Windows 8 – stačí, když si nainstalujete program IM+.

Program IM+ je zcela zdarma a podporuje pestrou paletu různých sítí pro chat, a to včetně velmi známých služeb, jako je Google Talk, AIM, Facebook, Jabber, ICQ či Yahoo Messenger. Dá se tak říci, že IM+ zaplňuje obrovskou mezeru, která vznikla integrací aplikace Zprávy do Windows 8. Program IM+ dokonce vám může poslat oznámení, pokud se některý z vašich přátel pokouší vás kontaktovat.

 IM+ 

V dalším, tentokrát již předposledním díle tohoto seriálu vám představíme program News Bento, který díky svému skutečně velmi hezky provedenému prostředí patří mezi nejlepší nástroje pro čtení článků či různých blogů.

Byl pro vás článek přínosný?