Hlavní navigace

10 alternativ k aplikacím chybějícím ve Windows 8 – 9. díl

13. 2. 2013

Sdílet

 Autor: (c) Scanrail - Fotolia.com
V dnešním již předposledním díle tohoto seriálu vám představíme program News Bento, který díky svému skutečně velmi hezky provedenému prostředí patří mezi nejlepší nástroje pro čtení článků či různých blogů.

Máte-li na svém počítači nainstalovaný operační systém Windows 8, pak jste pravděpodobně již zkusili podívat se na internetové tržiště aplikací s názvem Windows Store. V současné době je tam nabídka více než pestrá. Po podrobnějším prozkoumání ale bohužel zjistíte, že ty nejoblíbenější a nejpoužívanější aplikace ve verzi pro nové rozhraní Windows 8 tam prostě nejsou, ale naštěstí se dá najít celá řada alternativ. Pojďte se podívat na ty nejvydařenější!

 

1. dílZoufale nedostatečný výběr aplikací si vyžaduje nestandardní prostředky

2. dílAplikace Lidé

3. dílMINE pro Facebook

4. dílPrimeTube

5. dílMovie Guide

6. dílG Maps

7. dílLatermark

8. dílIM+

 

News Bento

Aplikace Zprávy, která je standardní součástí Windows 8, se „překvapivě“ v první řadě orientuje skutečně na zprávy jako takové. Pokud si tedy chcete zobrazit obsah svých oblíbených blogů orientovaných například na technologie (například PC World) a jiné ve skutečně nádherně provedeném digitálním časopise ve stylu flipboardu, pak použijte nástroj News Bento.

V aplikaci News Bento si nadefinujete jednotlivé oblasti s obsahem, který vás zajímá, abyste se dostali ke článkům, které tematicky přesně odpovídají vašim požadavkům. Aplikace sama obsahuje předem nastavený adresář s řadou zpravodajských webů, ovšem není problém přihlásit se k odběru obsahu i z jiných webů. Aplikace umožňuje přidávání libovolného kanálu RSS z webu či napojení aplikace k vašemu účtu u Google Reader.

News Bento

V posledním díle našeho seriálu se zaměříme na podporu aplikace Instagram, jelikož ve Windows 8 prostě a jednoduše chybí. Tento nedostatek řeší program Milligram, kterým bude předmětem našeho zájmu příště.

Byl pro vás článek přínosný?