Hlavní navigace

15,1Mpix Canon EOS 500D s nahráváním Full HD videa

30. 3. 2009

Sdílet

 Autor:
Společnost Canon uvádí fotoaparát EOS 500D s rozlišením 15,1 megapixelů a nahráváním videa ve vysokém rozlišení.

Canon se zařazuje do pelotonu firem, jejichž fotoaparáty umí nahrávat video ve vysokém rozlišení. EOS 500D je vybaven snímačem CMOS velikosti APS-C s rozlišením 15,1 megapixelů, což také odpovídá trendu nabízet velmi vysoké rozlišené, ať již to zákazníci potřebují, nebo ne. Udávaná maximální citlivost odpovídá ekvivalentu ISO 3200, takže by s ním mělo jít fotit i pře velmi špatných světelných podmínkách.

Fotoaparát umí nahrávat v rozlišení 1080p i nižším, například 720p či VGA (640x480 bodů). Díky vestavěnému HDMI pak umožňuje rychlé přehrávání fotografií a videa na HDTV televizorech.

500D má poměrně velký 3,0" LCD displej „Clear View“, přičemž jde o stejný displej, jímž je vybaven i uznávaný model 5D Mark II. Škoda, že to není OLED displej, ty mají lepší parametry než LCD displejem, a díky tomu se ve stále větší míře uplatňují v malých zařízeních jako jsou hudební přehrávače nebo právě fotoaparáty. 500D umí nicméně i živý náhlad.

Procesor Canon DIGIC 4 umí fotografování rychlostí až 3,4 sním./s a v souvislém sledu až 170 snímků formátu JPEG, tedy pokud máte dostatečně rychlou a velkou paměťovou kartu. Model má systém širokoplošného automatického zaostřování Canon se devíti samostatnými senzory včetně středového křížového s vysokou přesností pro objektivy se světelností f/2,8 a vyšší.

Canon slibuje malé a kompaktní tělo, ovšem s ovládáním vlastním fotoaparátům EOS. Mezi vítaná vylepšení patří i automatický integrovaný čisticí systém EOS, který odstraňuje ze snímače prach. Výrobce také přikládá software, kterým lze prý údajně snadno odstranit z fotografií stopy odolávajících nečistoto a prachu, který systém nezvládl odstranit.

500D je kompatibilní se všemi objektivy Canon EF a EF-S a řadou blesků EX Speedlite. 

 
Specifikace:
- Snímač CMOS – velikost APS-C, rozlišení 15,1 megapixelů
- Záznam Full HD videa, připojení HDMI pro prohlížení fotografií a přehrávání videa na televizorech HDTV 
- ISO 100 – 3200 (možnost rozšíření na 12800)
- Sériové snímání 3,4 snímků za sekundu
- Max. 170 velkých snímků JPEG v sérii
- 3,0" LCD displej Clear View s režimem živého náhledu Live View
- 9bodový širokoplošný AF s křížovým středovým bodem
- Výkonný procesor DIGIC 4 – vysokorychlostní zpracování a špičková kvalita snímků
- Integrovaný čisticí systém EOS
- Plná kompatibilita s objektivy Canon EF a EF-S a blesky řady EX Speedlite včetně modelu 270 EX

 

Canon 500D EOS

CS24

Canon 500D EOS

 Canon 500D EOS