Hlavní navigace

15 downloadů k vylepšení vašich kancelářských aplikací Microsoft Office – 1.část

24. 9. 2008

Sdílet

Microsoft Office je zřejmě nejpoužívanější balík kancelářských programů na světě. Používáte jej vy, vaši kolegové, příbuzní, prostě téměř každý. Myslíte si, že Office využíváte na maximum?

CS24

Připravili jsme zde pro vás 15 skvělých downloadů, které vám pomohou efektivněji využívat Outlook, Word, Excel a PowerPoint. Mimo jiné vám tyto downloady pomohou snáze si projít svou zahlcenou e-mailouvou schránku, vytvářet PDF soubory zdarma, využít Excelu k podnikání či zmenšit objemné prezentace z PowerPointu. Je na čase začít stahovat a zvýšit vaši produktivitu kancelářské práce!


Obecné downloady pro kancelář

Tři následující downloady jsou skvělým začátkem pro celkové vylepšení vašeho kancelářského balíku. S těmito prográmky můžete znovu získat ztracený aktivační klíč, zbavit se přebytečných informací zasahujících do vašeho soukromí a nebo dokonce vyměnit celý váš Office za stejně kvalitní alternativu, která je zcela zdarma.

ProduKey



Snad každému uživateli MS Office se někdy stalo, že po něm některý z kancelářských programů požadoval buď úplné přeinstalování aplikace Office či alespoň doplnění některých nástrojů z instalačního CD. K tomu je ale potřeba originální aktivační klíč dodávaný obvykle na obalu instalačního CD či DVD. Nejednomu z nás se ale jistě už podařilo takovéto médium či jeho obal ztratit. Co ale dělat v takovéhle situaci?

Stáhněte si bezplatně dostupný prográmek ProduKey. Spusťte ho a on vám ukáže všechny aktivační klíče pro každou aplikaci z vašeho Microsoft Office a například i pro váš operační systém Windows či Microsoft SQL Server. Jakmile máte tento klíč, můžete provést potřebné (re)instalace. Tento prográmek má navíc plno užitečných funkcí jako je získání klíče ze vzdáleného počítače nebo třeba možnost uložení klíče přímo do souboru.

Cena: Zdarma; download

Analyzér metadat




Co je skryto v dokumentech MS Office vám může být nebezpečné, aniž si to uvědomujte. Mnohem více důvěrných informací než si myslíte se schovává uvnitř vašich dokumentů a kdokoli má takovýto dokument k dispozici, může je bez větších problémů vidět. Dokumenty obsahují ukryté texty, jména autorů, kompletní historii změn a ukrytých poznámek v textu, ukryté buňky a tabulkové kalkulátory, celkový počet a čas změn a mnoho dalších detailů.

Myslíte, že na tom nezáleží? Pak se zamyslete znovu. V roce 2006 Google omylem řekl světu o svých budoucích finančních plánech, protože rozeslal prezentaci v PowerPointu, která obsahovala skryté tajné informace. V roce 2003 zase jeden z poradců Tony Blaira vypustil Word dokument se skrytou informací dokazující, že britská vláda upravovala neoprávněně některé dokumenty, aby ospravedlnila účast Velké Británie ve válce v Iráku.

Tento program vám zdarma pomůže k tomu, aby se vám nic podobného nestalo. Označte v něm jakýkoli dokument a on vám ukáže veškeré informace, které se v něm ukrývají. Program poté vymaže všechny informace, které nechcete dát světu na odiv.
Cena: Zdarma; download

OpenOffice




Jakákoli verze Microsoft Office stojí řádově tisíce korun, což není pro každého zanedbatelná částka. Pokud tedy nechcete platit takovéto cifry, zkuste balík OpenOffice. Je zcela zdarma a aplikacím Microsoft Office je rozhodně dobrým soupeřem. Obsahuje stejně jako konkurenční balík textový editor, poznámkový blok, program pro tvorbu prezentací a také tabulkový kalkulátor. Jeho rozhraní je navíc podobné tomu od MS Office, takže se nemusíte bát, že byste nezvládli ovládání jeho nástrojů.

Mnoho lidí má s obdobnými volně šiřitelnými programy strach z kompatibility s jiným softwarem. To ale v tomto případě není na místě. Všechny formáty z balíku Microsoft Office podporuje i OpenOffice, takže dokument vytvořený v kancelářském balíku Microsoftu lze přečíst v OpenOffice a naopak.

Cena: Zdarma ; download

Pokračování příště…