Hlavní navigace

15 downloadů k vylepšení vašich kancelářských aplikací Microsoft Office – 3.část

14. 10. 2008

Sdílet

Microsoft Office je zřejmě nejpoužívanější balík kancelářských programů na světě. Používáte jej vy, vaši kolegové, příbuzní, prostě téměř každý. Myslíte si, že Office využíváte na maximum?

prvním a druhém díle tohoto seriálu jsme si představili úvodní programy pro lepší práci s Microsoft Office.


Tentokrát se podíváme na to, jak si můžete pomocí našich downloadů usnadnit práci v Outlooku. Díky několika šikovným prográmkům budete moci snížit hardwarové nároky této aplikace a urychlit tak její fungování, snáze vyhledávat emaily či odstranit důvěrné informace ve vašich dokumentech.

Xobni

Pokud je vaše schránka doslova zavalena emaily a rádi byste se v jejich nepřehledném množství lépe orientovali, stáhněte si Xobni. Tento malý prográmek vám výrazně usnadní hledání zpráv, kontaktů či čehokoli jiného v Outlooku. Program se zobrazuje v podobě postranního panelu uvnitř Outlooku. U každého emailu ukazuje informace o osobě, se kterou komunikujete, včetně dosavadních konverzací s ní – v podstatě Xobni vytváří souvislý seznam všech emailů, které jste si vzájemně poslali. Navíc uvidíte seznam všech souborů, jež jste si mezi sebou vyměnili, a také telefonní číslo osoby a jeho „osobní sítě“, tedy seznam lidí, se kterými si dotyčný mailuje.



Postranní panel zahrnuje ikony pro poslání emailu dané osobě či domluvení osobního setkání skrze Outlook. Pro všechny, kteří milují statistiky, je na vrcholu obrazovky zobrazen celkový počet zpráv dosud vyměněných mezi vámi, spolu s dalšími méně praktickými, avšak zajímavými informacemi.

Xobni nale abízí ještě daleko více – například utilitku Xobni Analytics poskytující informace o vašem využívání emailu. Díky ní můžete zjistit průměrný denní, měsíční či roční čas, který věnujete odpovídáním na maily. Stejně tak vám Xobni Analytics ukáže, kolik času věnujete konverzaci s danou osobou nebo skupinou osob.

Tyto statistiky zřejmě nejsou důvodem, proč by jste si pořídili Xobni. Jde pouze o příjemný doplněk skvělých funkcí, které vám program nabízí k lepší orientaci ve vaší elektronické poště.

Cena: Zdarma; Download

Lookeen


Tento doplněk pro Outlook 2003 a 2007 umožňuje bleskurychlé hledání a nabízí několik užitečných nástrojů pro správu emailů. Je integrován přímo do Outlooku, takže není potřeba mít souběžně spuštěný další program. Díky jeho rozličným funkcím můžete například snadněji listovat konverzacemi s danou osobou nebo si nechat zobrazit zprávy pouze za určitý den, týden či měsíc.





Lookeen funguje na základě indexování vašich složen a jejich následného prohledávání skrze tyto indexy. Z tohoto důvodu budete muset při prvním spuštění Outlooku s Lookeenem chvíli počkat, než si program soubory naindexuje. Těchto pár minut vám ale později vynahradí daleko rychlejší hledání ve vaší poště.

Cena: Zdarma ; Download

SendShield


Máte strach, že dokumenty, které posíláte, mohou obsahovat nějaké tajné informace, které byste jen neradi svěřovali světu? Program SendShield řeší tento problém.



Při každém odesílání dokumentu Microsoft Office v Outlooku tento prográmek prohledá dokument a najde vaše soukromé informace. Nalezená data vám poté ukáže a nabídne jejich smazání. Pokud smazání potvrdíte, soukromá data z přílohy mailu budou odstraněna, ale primární dokument bude ponechán v původním stavu.

Cena: Trial zdarma (cena plné verze dosud nebyla stanovena); Download

Kopf Outlook Attachment Remover (KOAR)


Zřejmě tou nejhorší věcí na Outlooku je, jak se tato aplikace dokáže postupně nafouknout a výrazně zpomalit. Shromažďuje totiž všechna data v jednom jediném .pst souboru, který dokáže postupem času narůst do hodně velkého objemu. Důsledkem toho je, že se Outlook spouští a pracuje daleko pomaleji než by jste chtěli.



Dokonce je možné, že bude způsobovat i kolapsy celého systému. Aplikace KOAR vám umožní ponechat si všechna data a zároveň zamezí .pst souboru nabobtnat do obřích rozměrů. Přenese také data z .pst souboru do jiných souborů na disku, ale neporuší vazby mezi emaily a daty. Program můžete použít k pročištění vašeho Outlooku jednou za čas nebo ho klidně lze nechat pracovat neustále a zpracovávat každou novou zprávu.

Cena: Zdarma; Download

Byl pro vás článek přínosný?