Hlavní navigace

15 downloadů k vylepšení vašich kancelářských aplikací Microsoft Office – 4. část

22. 10. 2008

Sdílet

Microsoft Office je zřejmě nejpoužívanější balík kancelářských programů na světě. Používáte jej vy, vaši kolegové, příbuzní, prostě téměř každý. Myslíte si, že Office využíváte na maximum?

V závěrečném díle našeho seriálu o vylepšení Office vám doporučíme další tři downloady pro Outlook a dvě pro Excel. Díky nim budete moci omezit množství nepotřebných souborů v Outlooku, nastavit si tuto aplikaci k obrazu svému nebo si díky Excelu ulehčit podnikání...


Outlook má nepříjemnou tendenci ke zdvojování všemožných dat – emailových zpráv, kontaktů a dalších detailů. Může se to stát z důvodu importování dat ze starších verzí Outlooku nebo i bez zjevné příčiny.

Odstraňovač duplikovaných souborů Outlooku snadno řeší tento problém. Přidá přímo do menu Outlooku nástroj, který vám odstraní duplikované soubory v daných oblastech. Stačí v menu klinknout na možnost ODIR a zde zatrhnout možnost „Remove Duplicate Items“ a určit v jaké složce má být akce provedena. Program smaže veškeré nepotřebné kopie, ale zároveň si udělá vlastní zálohu pro případ, že byste chtěli něco navrátit.



Cena: Zdarma ; Download

Tento skvělý prográmek vám díky svým 18 nástrojům pomůže zefektivnit vaši emailovou komunikaci. Jeden z nich například sleduje, zda jste ke svému odchozímu emailu zapomněli přidat přílohu, zatímco další vás nechává určit, které přílohy jsou bezpečné a které ne. Dokonce budete moci naplánovat odeslání daných zpráv na určitý den a čas, nechat automaticky vyplnit text zpráv a mnohé další užitečné věci.


Nástroj je integrován přímo do Outlooku a můžete tedy jeho součásti jednoduše vypnout a zapnout. MAPILab je výborným pomocníkem pro každé podnikání.



Cena: 24 dolarů ; Download

Outlook je velmi komplexní program s mnoha různými možnostmi. Tyto možnosti se často ukrývají pod více-úrovňovým menu, což způsobuje, že některé schopnosti Outlooku zkrátka nikdy neobjevíte.


Tato utilita je skvělá k zjednodušení nastavení Outlooku. Během chvilky získáte přístup ke všem nastavením, složkám a opravným nástrojům Outlooku. Díky tomu bude možné vyřešit takové problémy, jako je neustálé blokování určitých souborů samotným Outlookem.
Navíc vám tento download umožní změnit v Outlooku téměř cokoliv – například nastavení toho, jakým způsobem vás bude aplikace upozorňovat na nově příchozí email, průhlednost tohoto upozornění, či dobu, za jakou výstraha sama zmizí.



Cena: Zdarma ; Download

Název tohoto prográmku mluví za vše: Jde o šablonu pro tvorbu kalendáře v kancelářské aplikaci Excel. Zahrnuje rok 2008, 2009, 2010 a několik následujících let a je velmi snadné se v něm orientovat – každý měsíc má svůj vlastní panel. Je skvělým nástrojem jak pro samotné užívání uvnitř Excelu, tak i pro vytisknutí.


Aplikaci si lze upravit k obrazu svému díky možnosti změny barevného schématu kalendáře. Navíc zde máte k dispozici i kalendář roční, v němž taktéž najdete místo pro vaše poznámky.



Cena: Zdarma ; Download

Rádi byste využili Excel k rozjetí vašich podnikatelských plánů? Pak se vám jistě bude hodit tento balík speciálních podnikatelských funkcí, který obsahuje celých pomocných 500 funkcí sloužících k získání lepšího přehledu o vašich účtech, rozpočtech, atd. Potřebujete speciální funkce k obchodu s nemovitostmi a jejich pronajímáním? Jsou k dispozici, stejně jako další specifické funkce pro různé druhy podnikání.


Navíc není potřeba spouštět tento program zvlášť. Je integrován přímo do Excelu a jeho funkce se skrývají v menu nastavení. Ať už podnikáte v čemkoli od prodeje žvýkaček až po daňové poradenství, určitě si zde najdete funkce, které vám usnadní práci.



Cena: Zdarma ; Download

Byl pro vás článek přínosný?