Hlavní navigace

15 míst, jež by měl navštívit každý nerd - 4. díl

2. 11. 2013

Sdílet

 Autor: © sniperz - Fotolia.com
Eiffelova věž, Velká čínská zeď, římské Koloseum – to jsou místa, která by prý měl vidět každý. Jestliže jste ale někdo, kdo se vyžívá v počítačích, matematice, vědě obecně či sci-fi, máme pro vás trochu jiný seznam míst.

Předchozí díl

41440 Big Bear Boulevard, Big Bear Lake, Kalifornie, USA

WarGamers

Fanoušci filmů o hackerech by měli realizovat pouť do jižní Kalifornie do obchodu se smíšeným zbožím 7-Eleven, jenž byl součástí filmu WarGames. Matthew Broderick hrál v tomto klasickém filmu z roku 1983 náctiletého počítačového machra Davida Lightmana, který se naboural do počítače NORAD a téměř tak začal třetí světovou válku. FBI ho chytila právě před tímto obchodem. A všichni skalní fanoušci filmu můžou zbystřit: Broderickův počítač z filmu je nyní na prodej.

579 Endicott Street North Laconia, New Hampshire, USA

arkáda

Chcete-li navštívit geekovské místo, které vám zároveň poskytne zábavné odpoledne (a nejen jedno), zkuste Funspot, což je místo, které Guinessova kniha rekordů zaznamenává jako největší arkádu na světě. Místo bylo poprvé otevřeno v roce 1952 a jeho součástí je aktuálně více než 500 her, a také bowling, bingo a minigolf. Patří sem také Americké muzeum klasických arkádových her, které zahrnuje hry vytvořené před rokem 1988. Funspot je navíc místem, kde byly překonány světové rekordy mnoha klasických videoher, včetně Space Invaders či Pac-Mana. Před návštěvou si vyšetřete dostatek času a peněz.

Route de Meyrin 385, 1217 Meyrin, Švýcarsko

REUTERS/Denis Balibouse

CS24

Evropská organizace pro nukleární výzkum, lépe známá jako CERN, je místem, které musí navštívit každý geek zapálený pro fyziku. CERN byl založen v roce 1954, aby zde byl zkoumán vesmír, a je zde také Velký hadronový urychlovač, nejvýkonnější akcelerátor částic, jenž byl nazván jedním z největších technologických milníků lidstva. CERN je navíc poutním místem všech počítačových geeků, neboť zde byla vytvořena první webová stránka, které byla spuštěna 20. prosince 1990 na prvním webovém serveru na světě, počítači NeXT. CERN je otevřen návštěvám a prohlídkám, rozbíjet částice však návštěvníky nenechají.

Pokračování