Hlavní navigace

15 nejlepších aplikací dostupných na internetu zdarma - 1. část

22. 8. 2009

Sdílet

Můžeme vám zaručit, že o mnohých z níže zmíněných nástrojů jste nikdy neslyšeli a ať už používáte počítač z jakéhokoli důvodu, bezpochyby pro vás budou velmi přínosné.

Usnadněte si svůj pobyt na společenských sítích a šetřete tak svůj čas

Společenské sítě jsou úžasným prostředkem pro udržování vztahů s kamarády, ale co všechen ten čas, který jim věnujete? Snaha aktivně se zapojit do všech možných společenských sítí může pohltit veškerý váš volný čas a své kamarády tímto postupně odsoudíte k tomu, aby se stali zástupci pouhých „virtuálních přátel“, které již nikdy skutečně nepotkáte. Proto vám zde představujeme šest způsobů, jak lépe koordinovat svou činnost na společenských sítích a ušetřit tak poměrně hodně času.

Digsby je skvělý nástroj pro sjednocení vašich účtů na společenských sítích s instant messengerem a e-mailovým klientem do jediné aplikace. Tento víceúčelový software v sobě integruje AIM, Facebook, Gmail, Twitter a mnoho dalších forem internetových komunikačních prostředků. Stáhnout si ho můžete na stránkách www.digsby.com.

Pokud byste rádi věděli, kde se vaši přátelé (či děti) nacházejí v jakémkoli okamžiku, vyzkoušejte službu Google Latitude (www.google.com/latitude), která funguje tak trochu jako špeh vašich blízkých. Služba je přístupná prostřednictvím internetového prohlížeče v počítači či mobilním telefonu a funguje tak, že vám Latitude ukáže aktuální pozici konkrétního člověka na Google Maps.

Vždy je skvělé vidět, když někdo z přátel nechá vzkaz na vaší nástěnce na Facebooku, ale pokud během dne potřebujete alespoň někdy pracovat, tak vás záplava e-mailových upozornění o různém dění na společenských sítích může obrat o velkou část potřebného času. Proto by vám jistě přišel vhod organizátor zpráv NutshellMail, který seskupuje různá oznámení z Facebooku, Twitteru a vašich vedlejších e-mailových účtů v jednom přehledném seznamu, umožňujícím s minimální ztrátou času sledovat společenské dění. NutshellMail je možné si stáhnout na www.nutshellmail.com.

Další úspory času dosáhnete využitím aplikace Ping.fm, která spravuje statusy na účtech společenských sítí. Díky Ping.fm nebudete muset na každé sítí zvlášť nastavovat svůj status, ale zadáte ho pouze v této aplikaci a status se automatiky přenese do vašeho účtu na Facebooku, Twitteru a mnoha dalších sítích, jež Ping.fm podporuje (celkem je jich více než 30). Pokud chcete ušetřit zbytečně promrhaný čas, zavítejte na www.ping.fm a zaregistrujte se.

Rádi byste kontaktovali spolubydlícího z vysoké či dávné kamarády z dětství, ale už léta jste o nich neslyšeli? Pak zkuste vyhledávač Pipl, který do hloubky prohledává internet a snaží se najít jakoukoli známku on-line aktivity hledané osoby. Vyhledávat můžete pouze podle jména a příjmení osoby, ale po zadání upřesňujících údajů, jako je země a město původu či přezdívka daného člověka, budete mít větší šanci najít nějaké stopy, které vás dovedou ke kýženému člověku. Zkusit si vyhledat své blízké či špehovat jejich on-line aktivitu můžete na stránce www.pipl.com.

Když už jsme tak trochu zabloudili k internetovým špionážním metodám, neměli bychom zapomenout na službu Spokeo, která velmi podrobně prohledává účty zkoumané osoby na 42 společenských sítích. Zavítejte tedy na www.spokeo.com a po rychlé registraci můžete začít pátrat po tajnostech vašich přátel a spolupracovníků.

Byl pro vás článek přínosný?