Hlavní navigace

1500W zdroj Thermaltake

15. 11. 2007

Sdílet

Thermaltake dnes oficiálně představil svůj nový 1500W zdroj. Ten se stane nejvýkonnějším nejen v řadě Thoughpower, ale také nejvýkonnějším zdrojem s certifikací pro nVidia SLI.

Že má nový zdroj tyto tituly zaslouženě, není třeba zdůrazňovat. Má totiž celkem 4 na sobě nezávsilé +12V větvě, 3 šestipinové PCI Express napájecí a 3 osmipinové napájecí konektory pro přídavné napájení grafických karet. Bez jakýchkoliv redukcí je tedy připraven napájet například 3 grafické karty nVidia GeForce 8800 v Tripple-SLi nebo 4 nové ATI Radeony HD3870 v CrossfireX.


Zdroj také samozřejmě splňuje veškeré moderní specifikace jako je formát ATX 2.3, technologie EPS 2.91, aktivní PFC, ochrany proti přepětí, nizkému napětí, přehřátí, zkratům a spousty dalších. Jeho účinnost je podle Thermaltaku 85%. Veškerá kabeláž s výjimkou 24pin ATX do desky je samozřejmě odpojitelná.

Tento výkonný zdroj také relativně dost topí, proto je chlazen 140mm ventilátorem. Cenu tohoto zdroje zatím Thermaltake nezveřejnil, jistě však nebude nízká.

- - Tomáš Šulc