Hlavní navigace

20 méně známých aplikací pro jednodušší život - 2. díl

8. 12. 2013

Sdílet

 Autor: © Pavel Losevsky - Fotolia.com
Ty nejlepší věci jsou často zadarmo. To platí i pro počítače. Někdy však není úplně jasné, jak ty nejlepší věci najít.

Předchozí díl

QTTabBar

QTTabBar

Neříkáme, že běžný Průzkumník Windows funguje nějak špatně. Ale potřebujete-li přenést několik složek na jednou, musíte si každý nový cíl přesunu otevřít v novém okně. Pokud vám podobné zdržovací procesy vadí, pak dejte šanci programu QTTabBar. Tento program přináší do operačního systému panely ve stylu webových prohlížečů (a také neuvěřitelně užitečné náhledy souborů), což vám umožní otevřít několik složek v jediném okně.

PC Decrapifier

PC Decrapifier

Koupíte-li si zcela nový počítač, očekáváte od něj, že bude fungovat bezproblémově a hlavně bude čistý jako lilie. Ale to je mýlíte. Téměř každý počítač, který si zakoupíte, je přeplněný crapwarem a bloatwarem, jehož jediným účelem je ještě dále naplnit kapsy výrobce. Ještě horší však je, že crapware zpomaluje nabíhání systému a možná i jeho ovládání obecně.

Řekněte crapwaru ne! Skvělý (a jasně pojmenovaný) PC Decrapifier vás jej zbaví jednou provždy, a to s minimem námahy. Tento program je vždy první, který používáme na všech počítačích, kterých se dotkneme, mimo vlastnoručně postavené stroje.

Ninite

Ninite

Poté, co se s pomocí PC Decrapifieru zbavíte crapwaru, pomůže vám Ninite nahrát do počítače mnohem užitečnější software.

Stačí jít na web Ninite.com, který vám nabídne seznam populárních bezplatných aplikací, jež můžete nainstalovat na svůj PC, a poté vám ke stažení poskytne přizpůsobený instalační soubor na základě vašeho výběru. Tento instalátor spusťte a všechen vámi vybraný software se nahraje na váš PC. A to vše bez případných toolbarů a dalších nechtěných doplňků.

CutePDF

CutePDF

CutePDF je užitečná a nenáročná utilita, která se nainstaluje jako ovladač tiskárny. Pak stačí jen CutePDF vybrat v tiskovém menu jakéhokoliv programu, což vaši aktuální práci uloží jako PDF.

CS24

Pro použití programu musíte nainstalovat převodník PS2PDF typu Ghostscript, a k dispozici nejsou ani extra doplňky prémiových možností, ale pro základní a přímou tvorbu PDF neuděláte s CutePDF chybu.

Pokračování