Hlavní navigace

20 méně známých aplikací pro jednodušší život - 3. díl

9. 12. 2013

Sdílet

 Autor: (c) venimo - Fotolia.com
Ty nejlepší věci jsou často zadarmo. To platí i pro počítače. Někdy však není úplně jasné, jak ty nejlepší věci najít.

Předchozí díl

Everything

Everything

Aplikace zvaná prostě Everything, tedy vše, je blesková alternativa k nativnímu vyhledávání souborů ve Windows. Program otevřete a začněte psát, a všechny soubory a složky, které odpovídají vašemu vyhledávání, na vás začnou ihned vyskakovat. Jako by šlo o offline verzi funkce „instantních výsledků“ od Googlu.

Jakmile si na Everything zvyknete, je těžké vrátit se k vyhledávacímu řešení Microsoftu – přestože by bylo hezké, kdyby Everything ukazoval kromě samotných názvů souborů i nějakou ukázku jejich obsahu.

A malý tip od nás: Přilepte ikonu Everything na váš hlavní panel pro ještě eychlejší přístup k programu. S tímto nástrojem úplně zapomenete, že existuje nějaké tlačítko Start.

TeraCopy

TeraCopy

TeraCopy je jedním z nástrojů, který umožňuje přidat ty nejlepší funkce Windows 8 do Windows 7. Nahrazuje totiž výchozí systém kopírování souborů ve Windows. Tento úžasný software dokáže v jednom dialogovém okně shromáždit všechny vaše simultánní přesuny, a navíc tyto přesuny zrychlit; a dokonce je k dispozici i užitečná možnost pauzy.

Opravdovou třešničkou na dortu je však způsob, jakým se TeraCopy vypořádává s neposlušnými soubory. Jestliže kopírujete například složku, která nějaký chybný soubor obsahuje, pak program daný soubor vynechá a na konci vás na něj upozorní. Následně to můžete zkusit znovu jenom s tímto souborem. Takže už žádné kompletní pozastavení kopírování nebo přesunu celé složky!

Secunia Personal Software Inspector

Secunia Personal Software Inspector

Zajištění aktuálnosti vašeho softwaru je nezbytným bezpečnostním opatřením, ale je přece taková otrava zjišťovat, zda jsou všechny vaše pluginy a programy ochráněny nejnovějšími záplatami!

Zde přichází na scénu Secunia PSI. Tento software tiše běží na pozadí vašeho PC, dává pozor na vaše programy a automaticky je záplatuje vždy, když vyjdou nové aktualizace. A jestliže Secunia PSI nedokáže aktualizovat konkrétní program, vždy vás na to upozorní a dá vám vědět, že je update k dispozici, abyste si jej mohli nainstalovat ručně. Navíc Secunia podobně jako Ninite.com neinstaluje toolbary a podobné bloatware, takže pak ani nemusíte řešit Ask.com, když se třeba překliknete při manuální instalaci Javy.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?