Hlavní navigace

24 hodin s bateriovým notebookem

11. 9. 2008

Sdílet

Společnost HP tvrdí, že se jí podařilo překonat hranici jednoho dne nepřetržité práce na svém novém notebooku, což zní více než lákavě. Konkrétně jde o nový model HP EliteBook 6930p.

To je 14,1" notebook s displejem s LED podsvícením, což má za následek první snížení spotřeby. O další snížení spotřeby se postaral nový flashový disk od Intelu, o těch jsme informovali například zde a zde.

O konkrétním použitém procesoru a operačních pamětech se společnost nezmiňuje, ale v nabídce notebooku, který přijde na trh za měsíc, figuruje Core 2 Duo P8400 (2,26GHz) společně s 2GB DDR2 800MHz paměti a integrovaným grafickým čipem Intel GMA 4500MHD, takže o nic extrémně úsporného zase nešlo.

Nicméně si přinejmenším myslím, že HP použilo nadstandardní baterii stejně jako že se neměřilo úplně férovými metodami. Všechny společnosti totiž měří výdrž notebooku ve stavu, kdy ukazují plochu a nic se na nich nedělá, což s reálným použitím nemá moc společného.

Nechci tím výsledky HP nijak srážet, ale přesto si myslím, že pokud reálná výdrž bude při kancelářské práci okolo osmi hodin, i to bude velký úspěch, který mnoho uživatelů ocení.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?