Hlavní navigace

3 plus 3 – Nokia představovala v Singapuru

19. 6. 2007

Sdílet

Nokia v průběhu letošního ročníku Nokia Connection rozšířila své portfolio mobilních telefonů pro běžné uživatele o modely Nokia 6267, Nokia 3500 classic a Nokia 6121 classic a trojici headsetů

CS24

Tyto nové telefony nabízejí celou škálu snadno použitelných funkcí a jsou navrženy pro běžné uživatele, kteří v odvětví tvoří nejširší skupinu zákazníků. Očekává se, že nové mobilní telefony budou dostupné ve třetím čtvrtletí tohoto roku.


Nokia 6267 - hudba, videa a fotky



Nokia 6267 se svými speciálními tlačítky pro multimediální aplikace klade důraz na jednoduchost. Poslech hudby, sledování videa i prohlížení fotek je tak velice snadné. Nokia 6267 obsahuje pokročilý hudební přehrávač a nabízí vyhrazená tlačítka, která přehrávání hudby usnadňují. Nově je implementována podpora vysokorychlostního zpracování videa. V mobilu nalezneme dvojici čoček - jednu s 2megapixelovým snímačem s bleskem a osminásobným digitálním zoomem. Nokia 6267 využívá technologii 3G, podporuje paměťové karty až do velikosti 4 GB. Výdrž mobilu je až 6,5 hodiny při volání, nebo až 12,5 dne v pohotovostním režimu. Předpokládaná prodejní cena přístroje Nokia 6267 činí zhruba 240 eur bez daní a dotací.

Nokia 3500 classic - design forever



Úhledná Nokia 3500 classic bude k dispozici v kolekci zářivých barev s poutavým zbarvením oddělovacích linek na klávesnici. Kovový rám okolo přístroje má podle návrhářů zdůraznit sofistikovaný design a poskytnout přístroji rovněž ochranu. Nokia 3500 classic má integrovaný FM tuner, 2megapixelový fotoaparát, podporuje instant messaging a umožňuje uložit až 2 000 telefonních kontaktů. Vydrží až 3 hodiny nepřetržitého hovoru, případně až 12 dní v pohotovostním režimu. Předpokládaná prodejní cena telefonu Nokia 3500 classic je zhruba 135 eur..

Nokia 6121 classic – 3G pro všechny



Smartphone s kompaktním designem podporující quadband GSM a technologii WCDMA 900/2100. Nokia 6121 classic využívá technologii HSDPA pro rychlejší a snažší stahování, prohlížení internetu, streamování videa a práci s e-maily včetně příloh. Aplikace Data Transfer umožňuje zákazníkům přenést kontakty, kalendáře, fotky, videa a soubory z dřívějších modelů. Primární fotoaparát má 2megapixelový snímač se čtyřnásobným digitálním zoomem, blesk a podporuje panoramatický mód. Nokia 6121 classic navíc disponuje druhým snímačem na přední straně pro usnadnění videohovorů. Předpokládaná prodejní Nokia 6121 classic je zhruba 260 eur bez daní a dotací.

Jako doplňky telefonů Nokia představila i nové Bluetooth headsety - stylový BH-803, stereofonní BH-604 a pro obchodníky BH-602.

Nokia Bluetooth Headset BH-803
Nadčasový vzhled tohoto headsetu Nokia je doplněn kvalitním zvukem s technologií zpracování Digital Signal Processing (DSP), která pomáhá odstranit hluk a ozvěnu na pozadí. Ovládání hlasitosti je jednoduché díky citlivému dotykovému ovladači hlasitosti a tlačítku ztlumení zvuku. Jeho hmotnost je 11,3 g. Předpokládaná cena Nokia Bluetooth Headset BH-803 je 140 až 160 eur bez daně.

Nokia Bluetooth Headset BH-604
Zařízení by mělo nabídnout Hi-Fi zvuk, rychle se nabíjí a díky důmyslným sluchátkům na uši se pohodlně nosí. Kontrolu nad skladbami dosáhne uživatel s pomocí tří mediálních kláves pro přehrávání/pozastavení/zastavení, přetáčení vpřed a vzad, nebo využijte kláves vyčleněných pro funkce hovoru či zapnutí/vypnutí. Předpokládána cena Nokia Bluetooth Headset BH-604 je 120 až 140 eur bez daně.


Nokia Bluetooth Headset BH-602
Profesionálové, kteří pro svůj život na cestách chtějí spolehlivé příslušenství – to je cílová skupina pro BH-602. Dlouhé hovory (až 11 hodin) a DSP jsou hlavními přednostmi tohoto modelu. Po pouhých patnácti minutách dobíjení můžete mluvit až pět hodin a díky LED ukazateli stavu dobití snadno sledovat stav baterie. Nokia Bluetooth Headset BH-602 obsahuje užitečné prvky jako automatické nastavení hlasitosti a funkci ztlumení zvuku, kromě kláves odpovědět/ukončit také tlačítka pro opakování vytáčení, odmítnutí hovoru, aktivaci hlasového vytáčení a pro přidržení hovoru. Předpokládaná cena Nokia Bluetooth Headset BH-602 je 75 až 90 eur bez daně.

- - Tomáš Jirásko