Hlavní navigace

Windows Live Messenger - dokáže vzdorovat náporu Facebooku?

14. 2. 2010

Sdílet

Oblíbenost sociálních sítí stále stoupá. Podaří se jim vytlačit již zaběhnuté komunikační prostředky, jakými jsou například e-maily či „kecálky“?

300 miliónů lidí používá Windows Live Messenger


Na blogu společnosti Microsoft se objevily zajímavé statistiky, které ukazují vliv sociálních sítí na komunikační služby Windows Live. Je zajímavé, že i když využívání sociálních sítí jako předmět komunikace je už téměř na denním pořádku, podle posledních statistik používá největší sociální síť Facebook přes 400 miliónů uživatelů, na běh instant messengerů to dosud nemělo prakticky žádný vliv.

Opakuje se tak situace z dob, kdy hlavním komunikačním prostředkem byla převážně e-mailová služba a kdy se poprvé začalo hojně využívat messengerů. Messengery nikdy nepřevzaly moc nad komunikací, spíše ji doplnily a staly se její součástí. A totéž platí v dnešní době i o sociálních sítí – doplnily se jako další komunikační prostředek.

 

Windows Live Messenger používá 300 miliónů lidí

Podle statistické společnosti comScore, která vytvořila přehled využití služeb Windows Live od Microsoftu, použije 44% lidí z Facebooku v daném měsíci také Hotmail a Windows Live Messenger, a naopak 66% uživatelů Windows Live použijí také Facebook.  

Zatímco Facebook, Twitter a další sítě podstatně zvyšují počet svých uživatelů, lidé mezi sebou stále hojně chatují. Dle Microsoftu více než 300 miliónů uživatelů v 76 zemích používá Windows Live Messenger každý měsíc. Nejvíce uživatelů internetu, kteří využijí právě komunikačních služeb společnosti Microsoft, je v Brazílii až 65%, přičemž v Kanadě a ve Španělsku použije služby průměrně okolo 48% uživatelů internetu, ve Francii 47%, v Itálii 40%  a ve Velké Británii okolo 39% uživatelů.

 

CS24

Windows Live Messenger používá 300 miliónů lidí


Tito lidé zde stráví 163 miliard minut měsíčně, což představuje asi 9,4% času všech uživatelů internetu v celosvětovém měřítku. Více než 40% těchto uživatelů využívá služeb každý den, sdílí 1,5 miliardy konverzací a pošle více než 9 miliard zpráv.