Hlavní navigace

320GB notebookový disk od Fujitsu

28. 11. 2007

Sdílet

Fujitsu, japonský výrobce počítačových komponent, představil svoji novou řadu 2,5" pevných disků určených pro notebooky. V té se budou vyrábět disky s kapacitou od 40 do 320GB.

Fujitsu se tak stane třetím výrobcem disků na světě, který bude vyrábět 2.5" disky s kapacitou 320 GB. Pouze několik týdnů jsou na trhu dostupné 320GB modely od Western Digital a Hitachi, ostatní výrobci mobilních pevných disků, jako Samsung a další, zatím své 320GB modely nepředstavili.


Nová řada má název Fujistu MHZ2 BH a všechny disky v této řadě budou používat komunikační rozhraní SATA 3Gb/s, nabídnou 8 MB vyrovnávací paměti a jejich plotny se budou otáčet rychlostí 7200 otáček za minutu. 320 GB od Fujitsu tedy bude mít stejné parametry jako jeho soupeři od Hitachi a WD.

Mezi hlavní výhody nové řady MHZ2 BH patří podle Fujitsu snížená spotřeba, která by při běžné práci měla být okolo 2W. Fujitsu chce novou řadu disků začít dodávat na trh začátkem února (február) příštího roku. Cenu zatím nikdo z Fujitsu neupřesnil.

- - Tomáš Šulc