Hlavní navigace

3D high-definition kamera Panasonic

22. 4. 2009

Sdílet

 Autor:
Panasonic představil veřejnosti koncept kamery pořizující 3D video záznam v rozlišení 1080p a ukládající data na rychlé P2 paměťové karty.

3D kino a video se těší stále větší oblibě a je to jeden z marketingových taháků některých video a filmových novinek. V současné době jsou studia většinou odkázána na to při pořizování trojrozměrných snímků používat dvě kamery nebo renderovat scény ve 3D aplikacích, popřípadě třetí možností jsou dodatečné úpravy již existujících 2D filmů. To poslední ovšem většinou končí tak, že se upraví několik zvláštních efektů a na film se dá značka „3D“.

Japonský Panasonic se rozhodl neponechat cokoli náhodě a zaujmout dobré postavení ve 3D filmové branži, pročež představil prototyp nové poloprofesionální 3D kamery. Jak vidíte z obrázku, vypadá zajímavě, trochu připomíná robota z „Číslo 5 žije“, popřípadě novějšího (ale méně zábavného) robota Wall-e. Stereo objektiv bude ukládat video v rozlišení 1080p, i když není jisté, při jaké snímkové frekvenci, na profesionální rychlé P2 paměťové karty.

Dostupnost ani cena není známa, ale nepředpokládáme, že by Panasonic s uvedením otálel.

Panasonic 3D kamera 1080p

P2 flash paměťová karta