Hlavní navigace

8 číhajících technických nástrah a jak se jim vyhnout - 6.díl

19. 2. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Na nezkušené uživatele číhá spousta nástrah. Do jakých pastí se mohou chytit a jak jim alespoň do začátku pomoci nějakou dobrou radou?

Předcházející díl

 

Nováčci neboli neznalí uživatelé potřebují pomoc těch zkušenějších – to platí nejen v oblasti počítačů a informatiky vůbec. Neboť tito nezkušení uživatelé často padají do stejných pastí a dopouštějí se stále stejných chyb. Navíc taková konzultace neznalého uživatele odborníkem se může klidně protáhnout i na několik hodin. Existuje ale jedna možnost, kterou mu určitě poraďte, aby provedl ještě předtím, než vám jako odborníkovi bude telefonovat, že má opět nějaký problém. Jednoduše mu řekněte, aby si přečetl tento článek a stal se díky němu zase o něco informovanější.

Nastavte vzdálenou lokalizaci mobilních zařízení

Jak již asi víte (a někteří z nás velmi dobře), smartphony a tablety se velmi snadno někde zapomenou, popřípadě vám je velmi snadno někdo ukradne. Obětujte tedy několik minut a nakonfigurujte si vzdálenou lokalizaci zařízení, což je funkce, která vám v budoucnosti může ušetřit řadu bezesných nocí. V závislosti na typu zařízení a používaném operačním systému budete moci v tomto ohledu nastavit některé z následujících funkcí:

  • Lokalizovat zařízení na mapě zobrazené na jiném zařízení nebo na jiném počítači.
  • Spustit na ztraceném zařízení poplach a nalézt jej pak podle vydávaného zvuku.
  • Vzdáleně zamknout nebo vymazat ztracené zařízení.
  • Zobrazit zprávu pro toho, kdo zařízení nalezne.

Smatphony a tablety se velmi snadno stávají obětí krádeží. Funkce vzdálené lokalizace vám umožní takové ztracené zařízení najít

Možnosti vzdálené lokalizace a správy u zařízení s operačními systémy iOS a Android můžete využívat prostřednictvím iCloudu, popřípadě pomocí správce Android Device Manager. Nicméně v každém případě doporučujeme konfiguraci vzdálené lokalizace dvakrát zkontrolovat a prověřit její funkčnost ještě předtím, než dojde k situaci, že ji budete skutečně potřebovat. Naštěstí je pro obě platformy k dispozici celá řada jak zdarma dostupných, tak placených aplikací, které vám vzdálenou lokalizaci zajistí.

 

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?