Hlavní navigace

8 skvělých alternativ k aplikacím ve Windows 8 - 1. díl

25. 11. 2012

Sdílet

 Autor: pcworld.com
Windows 8 je už od začátku plný aplikací určených pro produktivitu a zábavu, nicméně tyto aplikace často nejsou tím nejlepším, co můžete v dané kategorii nalézt. Nabízíme vám proto přehled aplikací třetích stran, které by se vám mohly zalíbit více.

Žádná z následujících aplikací není perfektní, ale to stejné se dá říct i o aplikacích, které jsou přímo integrované do Windows 8 – což je ostatně ústředním tématem tohoto článku.

People, tedy Lidé

Aplikace People od Microsoftu je částečně seznamem kontaktů, částečně platformou pro agregaci sociálních médií. Jde o centrální místo Windows 8 pro všechna osobní spojení, která navazujete přes e-mail, Facebook, LinkedIn nebo Twitter. Přestože tato vestavěná aplikace sdílí aktualizace Facebooku a Twitteru, je matoucí způsobem, jakým míchá dohromady všechny vaše služby.

People není ani vhodným klientem pro Twitter. Ve vývoji je sice oficiální aplikace Twitteru, ale předtím, než se jí dočkáme, budeme muset spoléhat na aplikace třetích stran.

fliptoast

Naštěstí je tu  FlipToast, aplikace, která kombinuje Facebook, Instagram, LinkedIn a Twitter v rozhraní relativně jednoduchém na používání. Mezi jiným vám FlipToast umožní „lajkovat“, tweetovat, retweetovat, sdílet, dávat položky do oblíbených a psát příspěvky do čtyř podporovaných služeb. Rozhraní programu není automaticky intuitivní, ovšem poté, co se do něj dostanete, bude pro vás asi přívětivější než aplikace People. Mezi další funkce FlipToastu patří i nástroj pro připomínání narozenin. FlipToast můžete nalézt ve Windows Store, a je zdarma.

Video

Aplikace Video od Microsoftu má rozdvojenou osobnost. Je to online obchod pro pořizování nejnovějších filmů a televizních epizod, ale také video přehrávač pro váš obsah. Naneštěstí jsme zjistili, že prioritu zde má levný komerční obsah, takže jsme se začali dívat po aplikaci přehrávající video se širším záběrem.

pressplay

PressPlay je excelentní alternativou pro přehrávání vašich lokálních souborů. Podporuje skvělé ovládání dotykem – prstem tak můžete přizpůsobit hlasitost, změnit pozici videa či přohlížet seznam vašich videí. Nenabízí žádná videa na prodej, ale to je dobře – tohle je lepší nechat na aplikaci integrované do Windows 8. PressPlay je ve Windows Store zdarma.

 

V následujícím díle přijde řeč na Zprávy a Kalendář.

Byl pro vás článek přínosný?