Hlavní navigace

8 skvělých alternativ k aplikacím ve Windows 8 - 2. díl

26. 11. 2012

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
V dnešním díle se podíváme na Zprávy a Kalendář.

Windows 8 je už od začátku plný aplikací určených pro produktivitu a zábavu, nicméně tyto aplikace často nejsou tím nejlepším, co můžete v dané kategorii nalézt. Nabízíme vám proto přehled aplikací třetích stran, které by se vám mohly zalíbit více.

 

1. díl článku: Lidé a Video

 

Messaging, tedy Zprávy

Aplikace Messaging od Microsoftu umožňuje uživatelům rychle chatovat s kýmkoliv z kontaktů či ze seznamu přátel na Facebooku a dokonce podporuje i video chat. To je výborné pro komunikaci s přáteli, kteří jsou na těchto sítích, ale pravděpodobně budete chtít chatovat s lidmi i na jiných službách.

IM+

IM+ zprostředkovává zasílání zpráv prakticky pro jakoukoliv představitelnou službu, od Facebooku po ICQ. Podporuje sdílení fotografií, textové zprávy a více účtů na jednu službu, což z této aplikace dělá nejkomplexnější „zprávovou“ aplikaci, kterou se nám podařilo nalézt na Windows Store. A to opět zdarma.

 

Kalendář

Vestavěná aplikace kalendáře dělá přesně to, co byste od ní očekávali, ale nic moc navíc. Můžete se podívat na vaše denní události a přidat událost s možností upozornění. Lze použít aplikaci Microsoftu pro synchronizaci vlastního Google kalendáře, ale bohužel nelze synchronizovat Google kalendáře, které někdo sdílel s vámi.

Proto stejně jako u aplikace Mail (viz níže) doporučujeme použít jako alternativu vyzkoušený Google kalendář. K němu musíte samozřejmě přistupovat přes prohlížeč, ale budete schopni vidět všechny vaše plánované události současně, aniž byste se báli, že se vám do aplikace někdo nabourá. Google kalendář můžete umístit na vaši obrazovku Start. Jednoduše ji ke Startu připněte tak, jak byste to učinili s jakoukoliv jinou webovou adresou.

 

V příštím díle si ukážeme aplikaci pro přístup ke cloudovému úložišti SkyDrive a šikovný nástroj pro organizaci digitálních fotografií.

Byl pro vás článek přínosný?