Hlavní navigace

8 skvělých alternativ k aplikacím ve Windows 8 - 3. díl

27. 11. 2012

Sdílet

 Autor: (c) SSilver - Fotolia.com
V dnešním díle si ukážeme aplikaci pro přístup ke cloudovému úložišti SkyDrive a šikovný nástroj pro organizaci digitálních fotografií.

Windows 8 je už od začátku plný aplikací určených pro produktivitu a zábavu, nicméně tyto aplikace často nejsou tím nejlepším, co můžete v dané kategorii nalézt. Nabízíme vám proto přehled aplikací třetích stran, které by se vám mohly zalíbit více.

 

1. díl článku: Lidé a Video

2. díl článku: Zprávy a Kalendář

 

SkyDrive

Služba cloudového úložiště od Microsoftu je zapojena do téměř každého zařízení v novém ekosystému Windows i jinde). Pro přístup k vašemu souborovému úložišti SkyDrive můžete využít počítače s OS Windows, Mac,  tablet s Windows 8, smartphone s Windows Phone a dokonce i zařízení s iOS a Androidem.

Služba SkyDrive je taktéž integrována do mnoha aplikací ve Windows 8 a Windows Phone 8, což vám zajišťuje přístup ke cloudu a sdílení, když to zrovna nejvíce potřebujete. V podstatě už jen nová verze Microsoft Office jakožto webová aplikace je pádným důvodem zamilovat si SkyDrive.

SkyDrive je užitečný, ale nesynchronizovaný s konkurenční službou Dropbox, což je v současné době lídr v oblasti cloudového ukládání dat.

All My Storage

Vyzkoušejte All My Storage, komplexní aplikaci, která agreguje všechny velké systémy cloudového úložiště, včetně SkyDrive, Dropboxu a Boxu. Jakmile propojíte své účty, budete moci vyhledávat soubory ve všech úložištích najednou. Aplikace má také integrovaný přehrávač médií pro přehrávání lokálního obsahu nebo streamování médií z Dropboxu. Pokud jste schopni tolerovat nějakou tu reklamu, můžete si All My Storage stáhnout z Windows Store zdarma. Stáhnout si můžete ale i placenou verzi za 3 dolary, která zobrazuje cloudovou statistiku a nabízí více možností vzhledu (a samozřejmě se zde zbavíte i reklamy).

 

Photos, tedy fotky

Photos je centrální depozitář všech vašich fotografií a videí, ať už je máte na SkyDrive, lokálním disku, Facebooku nebo Flickru. Není to vůbec špatná aplikace, ale proč se i zde nepodívat na více možností?

Albums HD

Albums HD nabízí skvělý způsob „ukládání všech vzpomínek na jednom místě“. Tato aplikace vám umožní ukládat si fotografie do nastavitelných alb a pak je sdílet skrze prezentace s různými přechodovými efekty. Albums HD dokonce podporuje Live Tiles (živé dlaždice), takže si je můžete prohlížet i z obrazovky Start. Ve Windows Store za tuto aplikaci zaplatíte 1,49 amerického dolaru (asi 30 Kč).

Byl pro vás článek přínosný?