Hlavní navigace

9. digitální Panasonic festival 2007

Sdílet

Již tradičně nás na jaře Panasonic seznámil se svými výsledky – často zaznívalo slovo jednička. Panasonicu se daří a letošní nabídka zařízení znovu vypovídá o snaze udělat pro úspěch u zákazníků mnoho

Panasonic krátce před letošními velikonočními svátky uspořádal svůj 9. digitální festival 2007. Na pravidelném setkání zástupců společnosti a novinářů představitelé firmy zhodnotili úspěšný rok 2006 a prozradili informace o plánech pro stávající období.


Panasonic se samozřejmě zaměří na své stěžejní oblasti – televizní přijímače a digitální fotoaparáty. Dočkáme se tak nových modelu televizorů Diga s DVB-T tunery (výjimkou je pouze jeden model) a u plasem s „plným“ HD rozlišením 1080p.

Ve skupině fotoaparátu dělá Panasonicu radost řada Lumix. Její podíl na celkových tržbách se téměř vyrovná finačnímu objemu, který do kasičky přinesou přinesou televizory Diga a tak se samozřejmě nemůžeme divit, že před letošním obdobním dovolených se nových modelů objeví víc než dost. Prim by měly hrát modely s 8Mpix a vyšším rozlišením, širokoúhlými objektivy a samozřejmě vybaveny u Panasonicu obvyklou technologií pro stabilizaci obrazu.

Při pohledu na kamery jistě zaujmou modely výhradně na SD média schopné odolat vodě i písku. Tyto vlastnosti oceníte například na dovolené, ale také v těch případech, kdy se rozhodnete natáčet příchod hurikánu nebo písečné bouře. Praktickou ukázku na pódiu, při níž byla kamera upuštěna do písku, následně omyta vodou a zůstala stále funkční, se zaujetím sledovali jak přítomní novináři, tak holub, který se "přišel podívat" a vybral si místo k stání na horní galerii (viz fotografie pod článkem).

Panasonic samozřejmě nabídne i rekordéry Blu-ray a tradičně také celé sestavy domácích kin a hudebních přehrávačů.

Mezi shromážděnými produkty jsme zahlédli zajímavé holící strojky pro pány. A protože je heslem dne emancipace, nacházely se tyto výrobky vedle neméně zajímavých holících strojků pro dámy.

Nakonec jsme se rozloučili krátkým pohledem na fény. Vzhledem k tomu, že někteří z nás místo hřebenu používají mycí houbu (vlasy stačí vypadnout dříve než dostanou příležitost zešednout), připadají nám tyto produkty jako slepé rameno vývoje domácích elektrospotřebičů.

- - Václav Maletínský, Tomáš Jirásko

CS24