Hlavní navigace

Ace Combat 6: Fires of Liberation

1. 12. 2008

Sdílet

Hráč se vžije do role pilota, jehož rodná země byla právě napadena – a je samozřejmě hlavně na něm vypořá...


Hráč se vžije do role pilota, jehož rodná země byla právě napadena – a je samozřejmě hlavně na něm vypořádat se s nepřátelskými silami. Děj slouží de facto jen jako pojítko mezi jednotlivými misemi, které jsou alfou a omegou celé hry.
I když se zadání misí prezentované na briefingu před samotným letem samozřejmě navzájem liší, v drtivé většině případů jde ve finále stejně o likvidaci všech nepřátelských objektů. To však rozhodně neznamená, že byste se nudili; naopak, v rámci mise často dojde na bojišti k různým zvratům a mohou se tak měnit i vaše momentální úkoly. Kromě toho, že vás velitelství čas od času někam pošle na výpomoc, si naopak můžete posily povolávat také vy. Taková možnost se zpřístupní, pokud zničíte určitý počet nepřátelských strojů, a spojenecká podpora není jen tak pro okrasu (jako v některých jiných hrách), ale opravdu se projeví na bojišti. To je mimochodem opravdu živé a občas se budete muset hodně soustředit, abyste se ve válečné vřavě neztratili. Kromě opravdu hektické akce (ne, tohle není realistic-
ký simulátor!) budete muset trochu zapojit také své strategické uvažování – důležitá je třeba počáteční volba základny a také rozhodování, který z úkolů splníte dříve. Při plánování navíc můžete počítat i s možností zabrání dalšího letiště a posunutí své domovské základny (potřebné mj. pro tankování a doplnění munice) blíže k bitevní vřavě. Trochu chudším dojmem působí nabídka multiplayeru, ale i tady každý asi najde alespoň jeden režim, kterým se zabaví.
Šestý díl je prvním z celé řady, který přichází na next-gen konzoly – a na grafickém zpracování je to opravdu znát. Vizuální dojem je skvělý, ať už jde o perfektní prostředí, propracované modely letadel či různé speciální efekty. Ace Combat 6 bezesporu patří mezi nejlepší next-gen letecké hry, zejména díky chytlavé hratelnosti a parádní grafice.

Byl pro vás článek přínosný?