Hlavní navigace

Acer Global Press Conference

Sdílet

V průběhu Global Press Conference v Madridu zástupci společnosti Acer oznámili výsledky druhého čtvrtletí letošní...


V průběhu Global Press Conference v Madridu zástupci společnosti Acer oznámili výsledky druhého čtvrtletí letošního roku. Zatímco PC odvětví v hodnoceném období narostlo meziročně o 12,8 %, byla společnost téměř trojnásobně úspěšnější s vykázaným růstem 35,2 % (což vedlo k upevnění celosvětově druhé pozice všech PC) a zároveň došlo k nárůstu 38,1 % (Q2 2006 proti Q2 2007) v samostatném hodnocení notebooků v regionu EMEA. Acer upevnil v prodeji notebooků svoji pozici hned v sedmi evropských zemích. Jedničkou na trhu je v Belgii, ČR, Dánsku, Francii, Itálii, Holandsku a Španělsku. Na druhém místě je pak v Rakousku, Finsku, Německu, Norsku, Rusku, Jižní Africe, Švédsku a Velké Británii.
Acer zároveň oznámil úpravy své vnitřní struktury. Na základě rozdílných požadavků zákazníků vznikly dva uživatelské profily – spotřebitelský a profesionální. Každý z nich má specifické požadavky a odlišný soubor standardů.
Konference nebyla zaměřena jen na hodnocení výsledků a oznámení změny infrastruktury, ale Acer představil i některé nové koncepce a produkty. Zájem novinářů vzbudila například informace o koncepci ProFile notebooků TravelMate, vzniklá na základě průzkumu u zákazníků na celém světě. Výsledkem výzkumu je nenápadný a neobvyklý tvar s měkkými a přitažlivými křivkami, charakteristickými pro velmi osobní předmět, a výraz sebejistoty a vrozených schopností, jaký vyzařuje z úspěšných profesionálních uživatelů. Společnost Acer věnovala velké úsilí zpracování detailů notebooků TravelMate se záměrem zlepšit ergonomii vnějšího designu (zaoblení hran a optimalizované umístění portů) i vnitřního provedení (tvar klávesnice pro pohodlnější psaní, vyšší kvalita zpracování a celková odolnost spolu s mnoha funkcemi pro zajištění bezpečnosti). Šasi vybraných notebooků TravelMate ProFile je vyrobeno z hořčíkové sli¬tiny, která je 20× pevnější než plastická hmota a současně zajišťuje ochranu a elegantní vzhled spolu s minimální hmotností, která je předpokladem mobility.
Pro zákazníky by mohlo být zajímavé i nové PDA Ferrari Racing GPS Pocket ve stylové barvě stáje formule 1, které kombinuje vlastnosti multifunkčního ¬produktu s malými rozměry a nízkou hmotností. Jeho hmotnost činí pouhých 122 gramů a vnější rozměry jsou 58 × 108 × 16,8 mm. Ferrari Racing PDA je vybaveno dotykovým displejem s úhlopříčkou 2,8 ", GPS receiverem, Wi-Fi a bluetoothovým připojením a disponuje operačním systémem Microsoft Windows Mobile 5.0. V ČR by se mohlo PDA objevit u některých prodejců na podzim, cena nebyla přesně stanovena.
V regálech prodejen s televizory zřejmě narazíme na HD-ready LCD TV ATxx21 a ATxx22. Televize s úhlopříčkou 19, 26 a 32 palců budou využívat technologie DCR (Dynamic Contrast Ratio) – dynamický kontrast. Displeje modelů AT1921 a AT1922 mají rozlišení 1 440 × 900 obrazových bodů, jas 300 cd/m2 a kontrast. Modely AT2621/22 a AT3221/22 nabídnou rozlišení 1 366 × 768 bodů, jas 500 cd/m2 a kontrast 3 200 : 1, případně 6 000 : 1.
Digitální archiv si budete moci vybudovat s dalším oznámeným produktem Acer Aspire easyStore, z nějž by se mělo stát srdce vaší digitální domácnosti. Nabídne dostatek úložného prostoru pro vaše data, ať už se bude jednat o fotografie, hudbu či filmy. EasyStore je podle výrobce při pro¬vozu velmi tichým a úsporným společníkem, který nezabere mnoho místa (rozměry 16 × 18 × 21 cm), zato nabídne mnoho prostoru pro data díky celkové kapacitě 2 TB, což běžně postačuje pro uložení 500 000 digitálních snímků ve vysokém rozlišení, 300 000 MP3 souborů a filmů, k jejichž sledování budete potřebovat více než 4 000 hodin volného času. Přesto jsme přesvědčeni, že žádný disk není tak velký, aby se jej nepodařilo v krátké době zaplnit.
Od televizí a datových skladů se nyní přesuneme k nabídce notebooků. Přece jen jsou známějším a žádanějším zbožím. K novinkám patří modely Acer Aspire 7520 a Aspire 5520, které by měly vyhovět potřebám profesionálních nebo náročnějších domácích uživatelů. Laptopy jsou vyrobeny v designu Gemstone a jejich srdcem jsou jedno- nebo dvoujádrové procesory AMD. Acer u notebooků spoléhá na dobrý grafický, výpočetní i hudební výkon, stejně jako na vyšší životnost a výdrž práce na baterie. Notebooky podporují Dolby Home Theater zvuk vysoké kvality, při připojení vnějších reproduktorů mohou navodit podobnou zvukovou atmosféru, jakou získáte ze sestavy domácího kina. O kvalitní zpracování obrazu se budou starat grafické karty nVidia GeForce 7000M, 8400G nebo 8600GS. Model Aspire 7520 uživateli nabídne displej s úhlopříčkou 17 " WXGA+, majitelé ¬Aspire 5520 se budou muset spokojit s úhlopříčkou 15,4 " WXGA. Do výbavy notebooků patří pevné disky s vysokou kapacitou, zabudovaná čtečka paměťových karet, DVD vypalovací mechanika, Aspire 7520 nabídne jako volitelný doplněk i DVB-T televizní tuner. Samozřejmostí je široká podpora ethernetového i bezdrátového připojení.
Mezi další představené notebooky patří například Aspire 5920 s procesorem Intel Core 2 Duo, grafickou kartou nVidia GeForce 8600M-GT s 512 MB dedikované VRAM, Dolby Home Theatre Virtual Surround zvukem a 15,4" širokoúhlým displejem. Levnějším řešením bude Aspire 5720 s grafickou kartu ATI a 15,4" displejem, který by měl nabídnout výborný poměr výkonu a ceny. Na druhé straně cenového spektra se zřejmě budou nacházet modely Aspire 7720 s panelem o úhlopříčce 17 palců nebo desktop replacement s 20" panelem a označením Aspire 9920. Podle výrobce oba notebooky zaručí zákazníkovi intenzivní multimediální zážitek.
A jaká je nabídka pro hráče? Jejich potřebám by měl vyhovovat Acer Aspire 7720G se 17palcovým displejem, grafikou GeForce 8600M GT, procesorem Centrino 2 Duo, Dolby zvukem a zajímavou diskovou konfigurací v podobě dvojice 250GB disků. V případě optických mechanik si bude zákazník vybírat mezi DVD dvouvrstvou mechanikou a HD DVD jednotkou. K dispozici je také čtečka pam쬝ových karet.
Na závěr jsme si nechali překvapení v podobě drobného a snadno přenosného počítače pro ty, kterým záleží na malé hmotnosti a rozměrech mnohem víc než na celkovém výkonu a obří obrazovce. Acer Aspire 2920 je notebook, jehož hmotnost nepřesahuje 2 kg a pro zobrazení využívá širokoúhlý displej s úhlopříčkou 12,1 ". Grafiku v rozlišení 1 280 × 800 obstarává čipset Mobile Intel GM965 Express s integrovanou 3D grafickým akcelerátorem v podobě Intel Graphics Media Accelerator X3100. Baterie by měla notebook napájet po dobu více než čtyř hodin, což je vzhledem k celkem výkonnému procesoru Intel Core 2 Duo překvapivé. Notebook pro cestovatele se může pochlubit širokým spektrem připojení, zahrnujícím Wi-Fi, Bluetooth i gigabitový Ethernet.

Byl pro vás článek přínosný?