Hlavní navigace

Acer P223W

1. 12. 2007

Sdílet

LCD monitory s úhlopříčkou 22palců postupně začínají vytlačovat klasické 19" a zároveň představují ekonomicko...


LCD monitory s úhlopříčkou 22palců postupně začínají vytlačovat klasické 19" a zároveň představují ekonomickou alternativu k většině 24" displejů. Navíc převážná část nových dvaadvacítek podporuje HDCP na DVI, takže se stávají ideálními displeji pro multimediální hrátky.
Jedním z nich je i Acer P223W, který si v testu ostrosti obrazu vedl na svou kategorii velmi dobře. Grafy renderoval čistě, s minimálním šumem, avšak při testu nám neuniklo lehké moaré u horního okraje displeje. Při běžném provozu tuto drobnou vadu nemusíte vůbec zaznamenat, jen zřídka se totiž objeví tak náročné obrazce, aby se tento marginální problém objevil. Spokojeni jsme byli obecně i s nasycením a podáním barev při testech barevné škály: pro domácí multimediální nasazení je lze označit za dobré. Pokud však budete trvat na vyšší barevné přesnosti, elektronika displeje má tendenci některé odstíny „tlačit“ do modré. Opět nic závadného pro běžnou činnost, včetně sledování filmů, ale profesionální fotograf by rozhodně spokojen nebyl.
Jediný výraznější problém testovaného modelu se objevil u přechodů mezi krajními tóny černobílé škály, kde došlo k separaci některých odstínů a objevilo se (byť výjimečně) proužkování. Displej si vedl při dalších činnostech překvapivě dobře, například během testování přehrávání filmů a hraní her. Dynamický kontrast pracoval dobře a podání barev bylo z hlediska hráče i filmového diváka dobré. Nedošlo ani k nijak mimořádnému posunu v pigmentaci kůže a stěžovat si nelze ani na slévání ploch v temných scénách. Sporadicky se sice objevilo, avšak nelze jej označit za problematické. Velmi dobrý dojem v nás Acer P223W zanechal díky minimálnímu ghostingu, ovlivňovanému rychlou odezvou, líbilo se nám i podání černé barvy. Dříve uvedené „vady na kráse“ rozhodně nejsou v kategorii levnějších produktů výjimečné, displeje z této cenové skupiny díky použitým technologiím zkrátka a dobře nemohou projít testem stejně hladce jako výrobky mnohonásobně dražší. 7 0599/TJi ?

Verdikt

Acer P223W se hodí pro běžnou práci na počítači, hraní her i sledování filmů. Parametry a výkon plně odpovídají jeho ceně a kategorii. Z tohoto pohledu jde o dobrou volbu pro domácí nasazení.

Acer P223W

Úhlopříčka: 22 "
Rozlišení: 1 680 × 1 050 Panel: TN
Odezva: 5 ms
Jas: 300 cd/m2
Kontrast: až 2 500 : 1
Zorné úhly: 170 °/160 °
Porty: DVI-D, D-Sub
Klady: rychlost odezvy, cena
Zápory: průměrné parametry
Cena vč. DPH: 6 605?Kč
www.acer.cz
Hodnocení: 3

Autor článku