Hlavní navigace

Acer razí cestu svým netbookům

7. 9. 2008

Sdílet

Společnost Acer má od svých malých a levných netbooků poměrně velká očekávání, která se pomalu plní. Za třetí čtvrtletí se jich má prodat dva miliony.

Je to už několik měsíců, co jsme vás informoval o plánu Aceru prodat do konce roku šest milionů netbooků,bylo to dokonce ještě v době, kdy Acer žádný netbook na trhu neměl. I tak se ale zařízení dobře chytla, a i když je číslo šest milionů už asi nereálné, dva miliony za třetí čtvrtletí prý reálné jsou.

Je nutno dodat, že v cenících a nabídkách prodejců vypadají netbooky Aceru Aspire One přinejmenším lákavě. Za (v kategorii) nižší cenu nabízí slušné komponenty a před pár dny jsme vám navíc přinesli informaci, že je Acer plánuje o několik dalších stokorun slevnit.

I tento krok dle Aceru přinese minimálně jeden milion prodaných kusů pouze za měsíc září. Ačkoliv se počet dvou milionů vzhledem k původním plánům dvou milionů nemusí zdát jako tak velké číslo, není tomu, dle mého názoru, tak. Například Asus byl se svým Eee první ještě v minulém roce a stejně tak nabídka jeho Eee je nejširší, ale i tak společnost plánuje za celý rok 2008 prodat pouze okolo pěti až šesti milionů těchto strojů.

- - Tomáš Šulc

CS24