Hlavní navigace

Acronis slibuje snazší zálohování MS Exchange

9. 10. 2008

Sdílet

Acronis Recovery for Microsoft Exchange, softwarové řešení určené pro zálohování a obnovu dat, představila firma Acronis. Novinka podle výrobce rozšiřuje standardní řešení zálohování a zabezpečení obnovy po havárii na servery Microsoft Exchange běžící na podnikových operačních systémech. Dostupná je také verze pro Microsoft Small Business Server. Novinka je dostupná v anglickém jazyce u distributorů společnosti Acronis (SWS, AT Computers, Agemsoft); doporučená koncová cena činí 20 763 Kč za server. Acronis Recovery for Microsoft Exchange Small Business Server stojí 8 073 Kč. České verze produktů budou uvolněny v průběhu listopadu.

Acronis Recovery for Microsoft Exchange, softwarové řešení určené pro zálohování a obnovu dat, představila firma Acronis. Novinka podle výrobce rozšiřuje standardní řešení zálohování a zabezpečení obnovy po havárii na servery Microsoft Exchange běžící na podnikových operačních systémech. Dostupná je také verze pro Microsoft Small Business Server.
Acronis Recovery for Microsoft Exchange je nyní dostupný v anglickém jazyce u distributorů společnosti Acronis (SWS, AT Computers, Agemsoft). Doporučená koncová cena je stanovena na 20 763 Kč za server. Acronis Recovery for Microsoft Exchange Small Business Server stojí 8 073 Kč. České verze produktů budou uvolněny v průběhu listopadu.
Řešení bylo vytvořen tak, aby automaticky našlo nejvhodnější možnou strategii obnovy po havárii - program umí dle požadavků uživatele obnovit jednotlivé e-maily, soubory, složky a poštovní schránky nebo dokonce celou databázi Microsoft Exchange. Pokročilou funkcí je schopnost granulární obnovy nejen z cihlové zálohy (brick level), ale i z plné zálohy na úrovni databáze. Protože vytvoření záloh na úrovni databáze je mnohem rychlejší než vytvoření cihlové zálohy, nabízí Acronis Recovery for Microsoft Exchange rychlý proces zálohování společně s flexibilní obnovou.
Průvodce strategií zálohování dostupný v programu nabízí instrukce krok za krokem, čímž uživateli pomáhá určit přednost úloh při obnovení e-mailů a zajišťuje, že proces obnovy proběhne napoprvé správně.
Acronis Recovery for Microsoft Exchange umožňuje správcům IT:
· pomocí granulární obnovy (brick-level) obnovit určité emailové zprávy nebo schránky elektronické pošty
· obnovit k bodu selhání, což znamená, že množství ztracených emailů a dalších složek databáze Exchange se minimalizuje
· obnovit k určitému bodu v čase, k poslednímu známému funkčnímu stavu
Obsažené funkce:
· Asistent strategie zálohování – Vytvoří plán obnovy po havárii pro jakékoliv prostředí a poskytuje instrukce pro obnovení krok za krokem. Při postupu dle instrukcí průvodců může jakýkoliv IT personál rychle obnovit systém, ať se jedná o zkušené správce databází nebo ne.
· Acronis Active restore: Tato technologie umožňuje dosažení plné funkcionality serveru Microsoft Exchange během několika sekund, zatímco probíhá obnova databáze.
· Téměř kontinuální zabezpečení dat (CDP): Aby bylo možné celkově obnovit ztracená data databáze Microsoft Exchange Server s minimální ztrátou dat, zálohují se transakce kontinuálně.
· Automatická obnova dial-tone: Program může nejdříve obnovit služby emailu uživatelům (poskytnou základ - "zapojit linku") a pak, jakmile jsou dostupné, obnovit uživatelská data.
· Obnovit emaily ze zálohy na úrovni databáze – Uživatelé mohou obnovit vybrané emailové zprávy ze zálohy na úrovni databáze.
· Hot Backup: Zálohování v době, kdy je Microsoft Exchange online a poskytuje služby uživatelům při zajištění dostupnosti 24 hodin denně 7 dní v týdnu.
· Podpora Windows 2008: Acronis Recovery for Microsoft Exchange je jedním z prvních řešení na trhu, které podporuje Microsoft Exchange 2007 na serveru Windows 2008.
· Centralizovaná správa: Poskytuje možnost kontrolovat celou infrastrukturu z jednoho bodu, což usnadňuje správu a sledování záloh a obnovení.
· Intuitivní GUI s asistencí průvodce a rozhraní příkazové řádky: Provede uživatele procesem plánování a redukuje možnost chyb, nabízí také úplné rozhraní příkazové řádky pro skriptování
· Vysoký výkon a rychlost: Díky schopnosti obnovovat data (schránky elektronické pošty, veřejné složky nebo jednotlivé emaily) ze záloh na úrovni databáze, na rozdíl od časově náročných cihlových záloh
· Obnova na holé železo: Obnoví ze zaváděcího CD nebo pomocí PXE celý produkční server (operační systém a všechny databáze, konfigurační soubory a data) na nekonfigurovaný systém.