Hlavní navigace

Acronis spouští Recovery for Microsoft Exchange

16. 10. 2008

Sdílet

Acronis Recovery for Microsoft Exchange rozšiřuje řešení zálohování a zabezpečení obnovy po havárii na servery Microsoft Exchange běžící na podnikových operačních systémech.

CS24

Acronis spouští Acronis Recovery for Microsoft Exchange, softwarové řešení pro zálohování a obnovu navržené tak, aby poskytlo rychlost, bylo cenově dostupné a nabídlo dostatek možností při zabezpečení prostředí Microsoft Exchange. Acronis Recovery for Microsoft Exchange rozšiřuje řešení zálohování a zabezpečení obnovy po havárii na servery Microsoft Exchange běžící na podnikových operačních systémech. Dostupná je také verze pro Microsoft Small Business Server.


Celé řešení bylo vytvořeno tak, aby automaticky našlo vhodnou strategii obnovy po havárii. Prgram umí dle požadavků uživatele obnovit jednotlivé emaily, soubory, složky a poštovní schránky nebo dokonce celou databázi Microsoft Exchange. Zajímavou možností Acronis Recovery for Microsoft Exchange je schopnost granulární obnovy nejen z cihlové zálohy (brick level), ale i z plné zálohy na úrovni databáze. Protože vytvoření záloh na úrovni databáze je mnohem rychlejší než vytvoření cihlové zálohy, nabízí Acronis Recovery for Microsoft Exchange rychlý proces zálohování společně s flexibilní obnovou.

Průvodce strategií zálohování dostupný v programu nabízí instrukce krok za krokem, čímž uživateli pomáhá určit přednost úloh při obnovení emailů a zajišťuje, že proces obnovy proběhne napoprvé správně.

Ne všechny poruchy mají stejnou příčinu. To znamená, že i řešení těchto poruch se mohou lišit. Acronis Recovery for Microsoft Exchange umožňuje správcům IT:

1. pomocí granulární obnovy (brick-level) obnovit určité emailové zprávy nebo schránky elektronické pošty
2. obnovit k bodu selhání, což znamená, že množství ztracených emailů a dalších složek databáze Exchange se minimalizuje
3. obnovit k určitému bodu v čase, k poslednímu známému funkčnímu stavu

V případě selhání hardwaru mohou uživatelé tohoto softwaru společně se zálohovacím softwarem Acronis True Image Echo a s doplňkem Universal Restore provádět obnovu na "holé železo" na zcela odlišný hardware a mít server Exchange v provozu velice rychle.

- - Jan Mazal