Hlavní navigace

ADATA představuje vysokorychlostní powerbanku

6. 12. 2016

Sdílet

 Autor: ADATA
Rychle dobíjející power banka s technologií Qualcomm Quick Charge 3.0, dvěma porty a výstupním proudem a výkonem až 4,6 A/23 W

Pro co nejrychlejší nabíjení používá power banka technologii Qualcomm Quick Charge 3.0. Zatímco vstupní port má podobu USB-C, výstupní porty jsou hned dva – jeden USB-C, druhý USB-A. Prémiové japonské baterie Panasonic s celkovou kapacitou 10 050 mAh jsou ukryty v pokoveném obalu s texturou, takže se pohodlně drží v ruce. Powerbanka je vybavena šesti ochrannými obvody pro zajištění bezpečnosti uživatelů, zařízení i jeho okolí.

ADATA

ADATA založila svou powerbanku A10050QC na technologii Quick Charge 3.0. Díky tomu je o 40 % účinnější než powerbanky využívající starší technologii Quick Charge 2.0 a může dobíjet vybraná zařízení až čtyřikrát rychleji než powerbanky, které technologii Quick Charge nepoužívají vůbec. A10050QC nabije typický 5“ smartphone z „nuly“ na 80 % kapacity baterie za pouhých 30 minut.

Dva výstupní porty zvyšují použitelnost powerbanky; uživatelé mohou současně nabíjet dvě zařízení. Kromě toho má power banka port USB-C i USB-A, takže je zajištěna kompatibilita s velkým množstvím zařízení. USB-C výstup podporuje až 18W výkon, oba výstupy pak dohromady zvládnou proud až 4,6 A. A10050QC umožňuje současné nabíjení a vybíjení, takže může bezpečně nabíjet dvě zařízení a při tom se současně nabíjet ze zásuvky. Pro rychlé dobití vlastní powerbanky slouží vstup podporující proud do 2,5 A; mnohem vyšší než u srovnatelných produktů.

příloha_ovladnete_sva_data

Kromě technologie Quick Charge 3.0 použili inženýři z ADATA také technologii INOV (Intelligent Negotiation for Optimum Voltage). Powerbanka A10050QC aktivně detekuje připojená zařízení a podle toho zvolí výstupní napětí 5 nebo 12 V tak, aby pracovala co nejúčinněji, s nejnižšími možnými tepelnými ztrátami a zvýšila životnost baterií.

A10050QC obsahuje japonské baterie Panasonic a proprietární tchajwanské obvody ADATA, které zajišťují hned šest úrovní bezpečnosti – proti přílišnému nabití, přílišnému vybití, velkému napětí, velkému proudu, přehřátí a zkratu. Stylové pokovené kryty s texturou, které usnadňují pevné uchopené a přenosnost, prošly přísnými testy požární bezpečnosti a odolnosti proti nárazům, čímž je zajištěno bezpečné a dlouhodobé fungování powerbanky.

Byl pro vás článek přínosný?