Hlavní navigace

Adobe představuje Creative Suite 5 Master Collection

13. 4. 2010

Sdílet

Společnost Adobe představuje sadu programů Adobe Creative Suite 5 Master Collection.

Adobe představuje Creative Suite 5 Master Collection


Řada produktů Creative Suite 5 přináší plné verze upgradů hlavních tvůrčích nástrojů a také vylepšení pracovních postupů pro návrháře a vývojáře. Sada Creative Suite 5 Master Collection integruje online obsah a možnosti optimalizace digitálního marketingu, navíc zahrnuje i přístup k technologiím Omniture pro zachycení, ukládání a analýzu informací, které generují webové stránky a další zdroje. Navíc je v sadě Creative Suite zcela nová komponenta Adobe Flash Catalyst, umožňující navrhovat interaktivní obsah bez programování a zlepšující procesy spolupráce mezi návrháři a vývojáři.

Rodina produktů Adobe CS5 také umožňuje vytváření obsahu a aplikací pro  Flash Player 10.1 a prostředí Adobe AIR 2, které budou podle slov autorů optimalizované pro vysoký výkon na obrazovkách mobilních přístrojů.

Adobe Creative Suite 5 Master Collection obsahuje v jednom balíku všechny renomované nástroje Creative Suite od Adobe, jako je Photoshop CS5, Illustrator CS5, InDesign CS5, Flash Catalyst CS5, Flash CS5 Professional, Dreamweaver CS5, Adobe Premiere Pro CS5 a After Effects CS5. Tyto nástroje jsou k dispozici také samostatně nebo v jednom z pěti vydání sady Creative Suite. Řada produktů Creative Suite 5 zahrnuje sady Creative Suite 5 Master Collection, Creative Suite 5 Design Premium, Creative Suite 5 Web Premium, Creative Suite 5 Production Premium, Creative Suite 5 Design Standard a také 15 samostatných produktů, související technologie a integraci s novými službami Adobe CS Live (služby CS Live jsou po omezenou dobu dostupné bezplatně).

Nové funkce

Do sady Adobe Creative Suite 5 Master Collection bylo začleněno více než 250 nových funkcí. InDesign CS5 podporuje přechod na digitální publikování s novými interaktivními dokumenty a vylepšenou podporou pro elektronická čtecí zařízení. Nový impuls do vytváření a úprav obrazů přináší technologie Truer Edge v programu Photoshop CS5, který podle Adobe nabízí lepší metodu detekce okrajů, takže bychom měli získat výsledky maskování za kratší čas. Photoshop CS5 také obsahuje možnost odstranit nějaký prvek z obrazu a okamžitě nahradit chybějící obrazové body výplní respektující obsah. Demonstraci této funkcionality můžete vidět na přiložených obrázcích. Nové volby tahu umožní uživatelům programu Adobe Illustrator CS5 vytvářet tahy s proměnlivou tloušťkou a přesně nastavovat tloušťku tahu v jeho libovolném bodě.

Před úpravou

Adobe Photoshop CS5

 

Po úpravě

Adobe Photoshop CS5

 

Technické změny ve všech částech sady Adobe Creative Suite 5 Master Collection se podle autorů nových verzí software podílejí na  zvýšení výkonu. Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro a After Effects jsou nyní nativní 64bitové aplikace v Mac OS i Windows, což by mělo uživatelům umožnit plynulejší práci na projektech s vysokým rozlišením.

Adobe Mercury s akcelerací v GPU NVIDIA umožňuje uživatelům programu Adobe Premiere Pro CS5 rychlejší otevírání projektů, úpravu HD sekvencí  v reálném čase a přehrávání komplexních projektů bez renderování. Nástroj Roto Brush šetřící čas v programu After Effects pomůže uživatelům oddělit pohyblivé prvky popředí za zlomek normálního času. Navíc program Dreamweaver CS5 nyní podporuje systémy pro správu obsahu Drupal, Joomla! a WordPress, takže umožní návrhářům získat přímo v rámci produktu zobrazení dynamického obsahu webu.

Zrychlení a optimalizace pracovních postupů

Online služby CS Live jsou po omezenou dobu dostupné bezplatně a v současnosti zahrnují tyto služby: Adobe BrowserLab, Adobe CS Review, Acrobat.com, Adobe Story a SiteCatalyst NetAverages od firmy Omniture. Služba Adobe CS Review umožňuje online recenzování návrhů přímo z aplikací z Creative Suite 5, zatímco služba Adobe BrowserLab je nástrojem pro testování obsahu webů v různých prohlížečích a operačních systémech. Služba NetAverages poskytuje data o využití webu, která pomohou omezit odhady v raných fázích tvůrčího procesu při navrhování pro web a mobilní přístroje. Služba Adobe Story je nástroj pro spolupráci při psaní scénářů, zlepšující pracovní postupy produkce a postprodukce v sadě CS5 Production Premium.

S použitím programu Flash Professional CS5 mohou návrháři a vývojáři vytvářet, testovat a distribuovat webový obsah pro široký výběr mobilních platforem a přístrojů, jako jsou telefony smartphone, tablety, netbooky, smartbooky, a další spotřební elektroniku. Obsah mohou nasadit v prohlížeči s přehrávačem Flash Player 10.1 nebo jako samostatnou aplikaci v prostředí AIR 2. Navíc mohou nyní vytvářet aplikace AIR, které lze pomocí nového programu Flash Pro Packager nasadit na iPhone a iPad, s plánovanou budoucí podporou přístrojů na platformách Android, BlackBerry a Palm webOS.

Ceny a dostupnost

Uvedení lokalizovaných verzí produktů Adobe Creative Suite 5 na český trh se očekává v květnu 2010. Očekávané koncové ceny jednotlivých sad budou 59 930 Kč za CS5 Master Collection, 44 430 Kč za CS5 Design Premium, 38 660 Kč za CS5 Web Premium, 52 470 Kč za CS5 Production Premium a 32 850 Kč za CS5 Design Standard. Ceny jsou uvedeny bez DPH. K dispozici budou také upgrady a multilicence. Produkty Adobe CS5 jsou integrované se službami Adobe CS Live, které jsou po omezenou dobu dostupné bezplatně.

Byl pro vás článek přínosný?