Hlavní navigace

Adobe se chystá vytvořit Flash Player pro iPhone

22. 3. 2008

Sdílet

Adobe bude vyvíjet Flash Player pro iPhone, a to zřejmě navzdory původnímu tvrzení výkonného ředitele Apple Steve Jobse, že mobilní verze Flashe není dost dobrá pro zařízení jeho firmy.

CS24

„Klasický Flash běží příliš pomalu na to, aby byl použitelný pro iPhone“, řekl před nedávnem Jobs. Podle něj funkční podpora flashových aplikací pro iPhone zatím neexistuje právě z tohoto důvodu.



Obrázek pochází z www.theage.com.au

Jobs také zdůraznil, že vztah firem Apple a Adobe zůstává silný – pravděpodobně je toto tvrzení založeno na čerstvém prohlášení ředitele firmy Adobe Shantanu Narayena, že plánuje představit Flash speciálně pro iPhone. Narayen o tomto kroku hovořil v průběhu pravidelné čtvrtletní konference pro investory Adobe. Mimo jiné také potvrdil, že nyní, když Apple vydal Software Development Kit (SDK) pro iPhone, vytvoří Adobe podporu flashových aplikací. Stejně jako další aplikace pro iPhone, i tato bude uživatelům dostupná skrze App Store v iTunes. „Věříme, že Flash je synonymem internetových zážitků, proto jsme zavázáni zpřístupnit tuto technologii také iPhonu,“ řekl Narayen. "Vyhodnotili jsme vývojové prostředky a myslíme si, že jsme schopni Flash player pro iPhone vytvořit.“

- - Pavel Kreuziger