Hlavní navigace

Advent 7208CZ

1. 5. 2008

Sdílet

Notebook s dobrou cenou Na českém trhu se můžete setkat s notebooky řady společností, a to nejen známých A-br...


Notebook s dobrou cenou

Na českém trhu se můžete setkat s notebooky řady společností, a to nejen známých A-brandů. Své místo ukořistili také čeští výrobci či i méně známé zahraniční „značky“. Hlavní výhodou méně známých výrobců je zejména nižší cena a bohatší výbava. Notebook společnosti Advent, který najdete výhradně v nabídce řetezce ElectroWorld, je právě zástupcem této třídy.
Celkové provedení notebooku je solidní a šasi nápadně připomíná modely Amilo společnosti Fujitsu Siemens. Tento dojem umocňují i některé funkční klávesy. Nechybí tak známé tlačítko se symbolem větráčku, jehož stiskem aktivujete úsporný režim – tedy nižší takt procesoru a nižší otáčky větráčku, což je praktické. Uživatel tak není nucen v menu Windows složitě měnit profily napájení.
Díky využití ověřeného šasi získá uživatel poměrně solidní provedení, kterému lze vytknout jen typickou slabinu v podání měkčího víka displeje. Při přenášení notebooku je tak dobré dávat pozor, aby v brašně nebyl vyvíjen příliš velký tlak na displej. Advent 7208CZ nabízí slušné množství portů, chybí jen HDMI a Firewire (ač je proklamováno na popisce), což ovšem nemusí být pro cílovou skupinu tohoto notebooku na překážku. Hlavním rozhraním jsou bezesporu tři USB 2.0 porty, D-Sub a S-Video výstup. Zejména pro domácí uživatele může hrát určitou roli přítomnost čtečky paměťových karet, která přijde jistě vhod, stejně jako optický výstup. Umístění stavových diod umožňuje bezproblémové odečítání i v případě, kdy je víko notebooku zavřeno, a to včetně popisek.
Z pohledu výkonu nabízí notebook slušný průměr, který postačuje pro kancelářské využití, stejně jako pro lehké „hrátky“ s multimedii. Pochvalu zaslouží integrace celého řešení Centrino, takže uživatel získá kvalitní základ v podobě procesoru, bezdrátové karty a čipové sady od Intelu. Srdcem počítače je procesor Intel Core 2 Duo 1,8 GHz, doplněný o 1 GB operační paměti a 120GB disk. Slabším místem je ovšem integrovaná grafika Intel, která svým výkonem postačuje jen kancelářskému nasazení. Hraní i starších her je tak prakticky zapovězeno.
Notebook Advent 7208CZ nabízí solidní konstrukci a výkon za příjemnou cenu. Od konkurence se však výrazněji neodlišuje a je tak otázkou, zda v nepřeberné nabídce uživatele něčím osloví. Hlavním benefitem je použití plnohodnotné sady Centrino, jež v této cenové kategorii není běžným standardem.Při přenášení je dobré dávat pozor, aby v brašně nebyl vyvíjen příliš velký tlak na displej.

Advent 7208CZ

Operační systém: Windows Vista Home Premium CZ
Procesor: Intel Core 2 Duo T7100; 1,8 GHz, 2 MB cache
Čipová sada: Intel GM965
Operační paměť:
1 024 MB DDR2 (533 MHz)
Grafická karta: Intel GB965
Pevný disk: 120 GB
Displej: 15,4", 1 280 × 800 bodů
? výkon procesoru,
cena
? celková výbava
Cena vč. DPH: 17 399?Kč
Poskytl: ElectroWorld
www.electroworld.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku