Hlavní navigace

Jak na aktualizaci ovladače grafické karty Nvidia na notebooku?

28. 7. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Řešíte, jak si na notebooku zaktualizovat ovladač pro grafickou kartu Nvidia? Poradíme vám. Skutečně na tom nic není.

Pokud si chcete zahrát nějakou tu počítačovou hru i na svém notebooku – klidně! Ale abyste si ji dostatečně užili, je vhodné ještě před spuštěním takové hry zkontrolovat, zda máte v notebooku nainstalován ten nejaktuálnější ovladač grafické karty Nvidia.

Aktuální ovladač grafické karty nejen zajistí, že počítačová hra bude běžet na maximální výkon, ale vylepší se i obraz a minimalizuje čas odezvy. K aktualizaci ovladače je určena aplikace GeForce Experience, která tuto akci provede rychle, jednoduše a dokáže současně vyřešit naprostou většinu problémů, které se mohou při této operaci vyskytnout.

Aktualizace ovladače grafické karty Nvidia na notebooku pomocí aplikace GeForce Experience

V první řadě je třeba v notebooku mít nainstalovánu aplikaci GeForce Experience. Pokud ji ve svém notebooku ještě nemáte, pak si ji stáhněte z internetových stránek firmy Nvidia a nainstalujte. Pokud po dokončení instalace nenajdete na pracovní ploše zástupce k této aplikaci, pak ikonku pro spuštění tohoto programu vyhledejte pomocí políčka pro vyhledávání, které se zobrazí po klepnutí na tlačítko Windows nacházející se na Hlavním panelu.

Po spuštění aplikace klepněte v jejím okně, v němž je zobrazena domovská obrazovka, na záložku Drivers.

Pokud bude ovladač vaší grafické karty v té nejaktuálnější verzi, pak budete na tuto skutečnost upozorněni v horní části okna aplikace. Dostupnost případných aktualizací můžete ovšem pro jistotu zjistit klepnutím na tlačítko Check For Updates, které se nachází v pravé části obrazovky.

Jestliže bude k dispozici nějaká nová aktualizace, uvidíte v pravé části okna zelené tlačítko DOWNLOAD. Následně vyberte možnost Express Installation a během několika minut budete mít aktualizaci ovladače grafické karty Nvidia vyřešenu.

Aktualizace ovladače grafické karty přes internetové stránky firmy Nvidia

Pokud nechcete mít v notebooku další aplikaci, není problém. Existuje totiž ještě další možnost, jak aktualizaci ovladače grafické karty Nvidia provést, a to ta, kdy ovladač jednoduše pouze stáhnete. můžete se také rozhodnout pro jednoduché stažení aktualizace od společnosti Nvidia. Stačí se v internetovém prohlížeči přesunout na internetové stránky firmy Nvidia, kde následně pouze klepnete na tlačítko Drivers, které najdete na pravém horním okraji této stránky.

Na internetové stránce s ovladači pro grafické karty Nvidia budete nejprve vyzváni k zadání údajů týkajících se vaší grafické karty. Stačí pouze vybrat z rozevíracích nabídek ty správné položky.

Po zadání všech potřebných údajů klepněte na zelené tlačítko Search. Na následujících internetové stránce pak pro jistotu ještě jednou zkontrolujte, zda jsou všechny údaje o ovladači skutečně správné, a konečně stiskněte zelené tlačítko Download. Poté už se pouze řiďte pokyny, které se vám budou postupně zobrazovat a z chvíli budete mít instalaci aktuální verze ovladače grafické karty Nvidia hotovu.

Byl pro vás článek přínosný?