Hlavní navigace

Aktuální dění v elektronických sportech + WCG 2003

21. 10. 2003

Sdílet

Přečtěte si, co je nového v oblasti oblíbených e-sportů...

Populárním elektronickým sportům se v GameStaru věnujeme již několik měsíců a v aktuálním říjnovém čísle přinášíme například zajímavé zprávy z oblasti progamingu. Nyní pro vás máme několik horkých novinek, které k nám dorazily od Unrealika z webu e-Sports. Doufáme, že vám přijdou vhod a dopomohou k lepší orientaci v rozrůstající se oblasti elektronických sportů.


World Cyber Games 2003 za námi...

Minulý týden se nesl hlavně ve znamení celosvětového finále herní olympiády World Cyber Games 2003. Účastnilo se jej celkem 55 států světa a konalo se v jihokorejské metropoli Soul od 13. do 18. 10. 2003. My zde měli celkem 18 českých a slovenských reprezentantů, kteří bohužel neskončili tak, jak bychom si většinou přáli, tedy na předních místech, ale i přesto se našla jedna výjimka - nex_Dratek se v Age of Mythology umístil v TOP 8, což je velice pěkný výsledek.

  • Jak ve své skupině bojoval český zástupce hry Fifa 2003, to zjistíte zde. A jak to vše dopadlo, o tom je tento report.
  • Fanoušky Starcraft: Broodwar bude jistě zajímat, jak si vedl slovenský reprezentant (skupina E) a český (skupina H), tady je report skupin E až H. Zhodnocení skupin A až D najdete zde. Kdo se stal celkovým vítězem, zjistíte tady.
  • I ve Warcraft III jsme měli českého a slovenského zástupce, report z Warcraft III skupin G až P se nachází tady. A zde je shrnutí skupin A až H. KnightMerlin ze své skupiny postoupil. Play-off se však i pro KnightMerlina stalo osudným. Report z finále i s konečnými výsledky se nachází tady.
  • V Age of Mythology nás reprezentoval Drátek, jenž si vedl vskutku úspěšně. Ze skupiny postoupil do play-off, kde skončil v TOP 8.
  • Jak se hrály Counter-Strike skupiny E až H, to zjistíte zde. Výsledky skupin A až D jsou tady. Ve skupině E jsme měli klan nEophyte, jež bohužel nepostoupil, ačkoliv porazil i klan Team3D, který skončil nakonec celkově na druhém místě. Naopak NecroRaisers se dařilo a ze své skupiny postoupili. Tady naleznete výsledky play-off, NecroRaisers bohužel dále nepostoupili. Tady se dozvíte, jak klany bojovaly o finále. A jak dopadlo samotné finále, to hledejte zde.
  • V Unreal Tournament 2003 byl také český i slovenský zástupce, jak se jim vedlo v základních skupinách, najdete tady. A nechybí ani report z play-off (bez účasti našich reprezentantů).
  • Na WCG se rovněž hrálo i několik doprovodných turnajů. Zajímavostí je, že se jich mohli účastnit libovolní dva hráči z výpravy jednoho státu. Jestli vás zajímá, jak si naši reprezentanti vedli v těchto turnajích, podívejte se sem.
  • Opět nechybí ani fotogalerie, konkrétně se můžete podívat na fotky ze čtvrtého a pátého dne i fota z jednoho "obyčejného" dne.
  • Jestli chcete vědět jen konečné pořadí v jednotlivých hrách, měly by vaše kroky směřovat sem.
  • Zajímavostí je, že se mezi sebou poprali ruští a francouzští hráči.

  • Česká a slovenská liga v elektronických sportech

  • Hlavní událostí je, že byly spuštěny hned čtyři nové ligy, konkrétně NHL 2004, FIFA 2004, Vietcong a Operation Flashpoint.
  • Probíhají boje o účast v ProSeries (v ní se hraje o 50 000 Kč) ve hře NHL 2002.