Hlavní navigace

AMD Herní počítač od Alienware

17. 4. 2008

Sdílet

V nabídce společnosti Alienware se objevil i nejnovější procesor AMD Phenom 9850 Black Edition v revizi B3, který si můžete nechat namontovat do počítačů Alienware Aurora.

Aurora jsou počítače založené na komponentách AMD a nejnovější (a samozřejmě také nejvýkonnější a nejdražší) počítač v této kategorii naprosto přesně splňuje představy AMD o herním stroji. Jedná se totiž o počítač velmi podobný tomu, co společnost AMD minulý rok prezentovala jako herní platformu Spider.

Jak již bylo řečeno, tak počítač je postavený na procesoru Phenom 9850 Black Edition, základní deska má čipovou sadu AMD 790 a jako grafické karty poslouží dvojice Radeomů HD3870X2. To vše Alienware doplňuje značkovým 1kW zdrojem, vlastním vodním chlazením na procesor či pevnými disky Western Digital Raptor a typickou "vetřeleckou" skříní.

Za takovýto nadupaný počítač si připravte příslušné množství peněž, konkrétně okolo 4000 dolarů (cca 65000Kč). Pokud je to pro vás moc, tak Alienware nabízí Auroru i ve slabších výbavách, ale pochopitelně přijdete o exkluzivitu toho nejlepšího od AMD.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?