Hlavní navigace

AMD oživí řadu business procesorů

7. 12. 2008

Sdílet

V dubnu tohoto roku AMD představilo úplně novou řadu „business“ procesorů, které měly být určeny například do domácích serverů. Nyní společnost tuto řadu inovuje.

CS24

Od dubna se totiž o Business procesorech AMD příliš nepsalo a kromě dávno představených modelů nepřicházely na trh ani nové varianty. To však chce AMD změnit, a tak se na trhu v nejbližších dnech objeví Phenom X4 9850B a Phenom X3 8850B, oba pochopitelně v 65nm provedení. AMD však ve své nejnovější tiskové zprávě zmiňuje i 45nm modely, které by se měly dostat na trh příští rok, ihned po uvedení 45nm řady procesorů Phenom II. Konkrétně má jít například o Phenom II X4 B90 nebo Phenom II X3 B70. Oba naposled zmíněné procesory budou mimo jiné obsahovat i DDR3 paměťový řadič a budou kompatibilní se socketem AM3.




Pro ty z vás, kteří již zapomněli, co Business procesory AMD vlastně jsou, tuto problematiku trochu připomeneme. Jde o běžné desktopové procesory, které však byly testovány na co možná největší spolehlivost. Jsou tak určeny do domácích serverů či menších pracovních stanic, což jsou zařízení, kde uživatelé preferují vysokou míru spolehlivosti, přičemž za tuto přidanou hodnotu nejsou ochotni platit žádné závratné částky.

- - Tomáš Šulc