Hlavní navigace

AMD spouští projekt AMD GAME

19. 5. 2008

Sdílet

Společnost AMD spustila nový projekt s názvem AMD GAME!, který, jak již název napovídá, má za úkol pomoci zákazníkům při výběru ideálního počítače pro hraní náročných počítačových her.

Celé to bude fungovat tak, že AMD bude své nejvýkonnější grafické karty, procesory a vybrané základní desky jednoduše označovat nálepkou AMD GAME!, která by měla zákazníkům "pomoci" při výběru.

Nálepku však nemusí dostat pouze jednotlivé komponenty, ale klidně i celé počítače, certifikát už dostaly například herní počítače Alienware, Velocity Micro nebo Cyberpower. Pochopitelně jen ty sestavy, které jsou poskládané výhradně z komponent z dílen AMD.

Myšlenka projektu jako taková špatná není, ale více než toto by se, myslím, AMD vyplatila užší spolupráce s výrobci her tak, jak to dělá nVidia v rámci projektu TWIMTBP (The Way It's Meant To Be Played), kdy téměř na všech klíčových titulech, jako je Crysis, Assassin's Creed a spousta dalších, najdete logo nVidie, což na hráče toužící po plynulém hraní právě těchto her zapůsobí více.

- - Tomáš Šulc