Hlavní navigace

Američtí vojáci mají svůj vlastní server na bázi YouTube

22. 11. 2008

Sdílet

Americká armáda nedávno rozjela projekt TroopTube, nový web pro nahrávání a sdílení videí, a to více než rok poté, co americké Ministerstvo obrany zablokovalo přístup k YouTube z armádních sítí.

CS24

Americká armáda nedávno rozjela projekt TroopTube, nový web pro nahrávání a sdílení videí, a to více než rok poté, co americké Ministerstvo obrany zablokovalo přístup k YouTube z armádních sítí. Oficiálním důvodem k tomuto kroku prý byly vysoké objemy přenášených dat a následné zpomalování sítě.


Podle Pentagonu je účelem TroopTube umožnit rodinám vojáků spojení se svými příbuznými nasazenými v mírových operacích. Uživatelé zde mohou v několika okamžicích nahrát video, u kterého si vyberou, zda ho budou sdílet jak pouze s několika dalšími vybranými uživateli, či s každým, kdo stránky navštíví.

Uživatelé se mohou zaregistrovat buď jako současní či minulí zaměstnanci armády, členové rodiny vojáka, nebo sympatizanti armády, načež už mohou uploadovat videa. Ta jsou poté kontrolována zaměstnanci Pentagonu, zda odpovídají dobrému vkusu, neporušují autorská práva a neohrožují bezpečnost Spojených států. Nedávno byl také vyvinut software, který automatizuje schvalování a třídění videí.

- - Pavel Kreuziger, Heather Havenstein