Hlavní navigace

Android 2.1 pro Xperii X10

15. 10. 2010

Sdílet

 Autor:
Sony Ericsson Xperia X10 získá novým updatem lepší kompatibilitu, upravenou hlavní obrazovku a nahrávání HD video s kontinuálním zaostřováním.

Sony Ericsson nabízí designově velmi zajímavé telefony, ale v poslední době nestíhá vydávat aktualizace tak rychle, jak by si zákazníci přáli. Zvláště patrné je to u úspěšné Xperie X10, která si stále musí vystačit s Androidem verze 1.6 (Donut), zatímto na trhu je už 2.2 (Froyo), přitom S-E se zatím ještě stále dělá s updatem na 2.1 (Eclair). Ten by měl konečně dorazit koncem měsíce.

Jednou z příčin zdržení je, že Sony Ericsson u X10 provedl rozsáhlé úpravy uživatelského rozhraní a update na 2.1 nepřinese jen prostý nový systém, ale i řadu změn samotného UI. Uživatelé se tak mohou těšit na 5 posuvných panelů na hlavní obrazovce místo současných 3, přibudou i nové widgety pro rychlé zapnutí/vypnutí Wi-Fi, Bluetooth a widget pro zobrazení tří posledních hovorů. Na obrazovku se vejde více zástupců, protože se zmenší zatím nesmyslně velký prostor mezi nimi.

Telefon bude možné odemknout či přepnout do tichého režimu stejným způsobem jako u běžné verze Androidu, tedy prostým příčným přejetím prstem. Novinkou na hlavní obrazovce bude i náhled při změně vhledu a Live tapeta. Update na 2.1 přinese samozřejmě kompatibilitu s mnohými novějšími programy, se kterými si Android 1.6 už nerozumí.

Už po uvedení X10 na trh bylo brzo jasné, že integrovaná kamera nenabízí zdaleka takové možnosti, jaké by měla. I to řeší aktualizace, která přinese nahrávání video v HD rozlišení 720p (1280x720 bodů) s kontinuálním zaostřováním. Níže můžete vidět některé ukázky nových možností Xperie X10.

Aktualizace by měla dorazit koncem měsíce, nicméně je možné, že česká lokalizace dorazí o něco později.

CS24