Hlavní navigace

Android Auto nyní do každého vozu! - 5.díl

26. 6. 2018

Sdílet

 Autor: © moggara12 - Fotolia.com
Zapomeňte na předražené informační a zábavní systémy do aut. Ukážeme vám řešení, k němuž budete potřebovat pouze mobilní telefon s operačním systémem Android.

Předcházející díl

 

Aplikace Android Auto pracuje v každém autě, a to i v tom starším. Vše, co pro její provozování potřebujete, je to správné příslušenství a smartphone s operačním systémem Android 5.0 (Lollipop) či vyšším (Android 6.0 je lepší) s přiměřeně velkým displejem. K němu přidejte několik podařených aplikací a vhodnou konfiguraci mobilního telefonu a uvidíte, jak aplikace Android Auto promění váš mobilní telefon na systém, který bude stejně tak dobrý jako několikanásobně dražší zábavní systém.

Krok 4: Maximum pohodlí s Android Auto

Aplikace Android Auto není v podstatě ničím jiným než speciální verzí rozhraní operačního systému Android s velkými tlačítky, zjednodušenými položkami nabídek a s minimem rušivých prvků. Ikonka s obrázkem sluchátek zajišťuje rychlý přístup ke kompatibilním aplikacím s hudbou, jako je například Pandora nebo Spotify, ikonka navigace zajišťuje navigaci z Google Maps (nebo prostřednictvím aplikace Waze, pokud ji máte nainstalovánu). Tlačítko s obrázkem telefonu vám zase umožní telefonovat.

Záhy zjistíte, že daleko praktičtější je ovládat svůj smartphone hlasem. Klepněte na ikonku mikrofonu, popřípadě řekněte frázi „Hey, Google“ a poté požádejte o hudbu, navigaci, telefonní hovor nebo textovou zprávu. Vše funguje se všemi akcemi Google Assistant, takže můžete dokonce tímto způsobem diktovat seznam úkolů, které je třeba udělat, přidávat schůzky do kalendáře nebo třeba vypnout doma topení.

Hudba, navigace či telefonní hovory – k tomu všemu se dostanete velmi jednoduše přes frázi „Hey, Google“.

A ještě jedna věc: Aby váš při jízdě autem skutečně nic nevyrušovalo, skrývá Android Auto na smartphonu všechna oznámení kromě telefonních hovorů a zpráv od podporovaných textových aplikací. Co se týče zpráv, nabídne vám Google namísto zobrazení zprávy na obrazovce pouze možnost jejich přečtení. Na zprávu pak můžete odpovědět buď hlasem, nebo pomocí předem připravené zprávy vytvořené v nabídce s nastavením. Standardně je zde předdefinována zpráva „I´m driving now („Právě řídím auto“).

Jakmile dojedete do cíle, měla by aplikace Android Auto rozpoznat, že bylo připojení Bluetooth ukončeno a automaticky aplikaci ukončí. V opačném případě klepněte na ikonku kruhu a následně stiskněte položku Exit, kterou se vrátíte do standardního rozhraní vašeho smartphonu. A nezapomeňte si svůj smartphone vzít s sebou!

 

Byl pro vás článek přínosný?