Hlavní navigace

Android má poprvé více bezplatných aplikací než iPhone

1. 5. 2011

Sdílet

 Autor:
Android Market od Googlu nyní nabízí více bezplatných aplikací s celkovým počtem 134 342, než Apple App Store s paletou čítající 121 845 zdarma dostupných aplikací.

Počet placených aplikací na Android Marketu se pohybuje okolo jedné třetiny počtu placených aplikací dostupných v Apple App Store. Vyplývá to ze statistik společnosti Distimo, které navíc předpovídají, že do pěti měsíců bude Android Market největším e-shopem s aplikacemi vůbec. Na druhém místě bude Apple App Store, dále pak Windows Phone Marketplace, BlackBerry App World a Nokia Ovi Store.

Zajímavé je, že Windows Marketplace podle odhadů předežene Nokia Ovi Store a BlackBerry App World ještě před svými prvními narozeninami. Podle společnosti Distimo počet aplikací ve většině e-shopů za posledních několik měsíců roste jen pomalým tempem. Android Market od Googlu překročil hranici 200 000 aplikací v lednu 2010, zatímco Apple App Store dosáhl mety 300 000 aplikací v září 2010. Na graf, který porovnává celkový počet dostupných aplikací pro jednotlivé e-shopy, se můžete podívat zde.

 

Úvodní foto: © AA+W - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?