Hlavní navigace

Android od Google se pravděpodobně opozdí

24. 6. 2008

Sdílet

Podle informací, které přinesl Wall Street Journal, je možné, že mobilní telefony, designované pro chystanou open source platformu Android od Google nebudou k dispozici do konce tohoto roku, jak bylo původně plánováno.

Podle informací, které přinesl Wall Street Journal, je možné, že mobilní telefony, designované pro chystanou open source platformu Android od Google nebudou k dispozici do konce tohoto roku, jak bylo původně plánováno.

Když Google a dalších 30 partnerů, tvořících dohromady Open Handset Alliance, ohlašovali Androida v listopadu loňského roku, počítalo se, že nové mobilní přístroje by měly být na trhu již v druhé polovině roku 2008. Nyní mají ovšem spolupracující firmy problém dodržet dohodnutý termín, informuje Wall Street Journal s odkazem na blíže neidentifikovaný zdroj.

Navíc i řada operátorů, jako například americký Sprint Nextel, chce odložit vypuštění nových přístrojů na trh a někteří čínští operátoři dokonce s jejich nasazením už neplánují ani začátkem roku 2009.

Nové mobilní přístroje navíc nejsou jediným problémem, se kterým se Android potýká, protože i vývojáři softwaru jsou nespokojeni s tím, že Google průběžně dělá změny v systému Androidu, což v důsledku stěžuje výrobcům softwaru vytvářet programy, které by s Androidem bez problémů fungovaly.

Díky tomu se prodlužuje i doba pro připravení internetových služeb, kterou poskytovatelé připojení potřebují a také příprava kustomizovaných rozhraní podle požadavků jednotlivých operátorů.
Nenechte si ujít:
Android ožil v Barceloně

Windows Mobile 6.1 konečně uvedeny

Google přišel s Androidem

Google odhaluje novou mobilní platformu

Nové mobilní technologie zásadně změní náš život!

iPhone vytlačuje z trhu konkurenční smartphony

Jediná společnost, která zatím definitivně potvrdila, že ve čtvrtém čtvrtletí bude schopná dodávat mobilní přístroje s operačním systémem Android je tchajwanská High Tech Computer (HTC). Také Samsung údajně intenzivně pracuje na vývoji mobilního přístroje pro Android, ale konkrétní termín jeho dokončení nezveřejnil.

Více informací o mobilní platformě Android lze najít v článku Google odhaluje novou mobilní platformu.


Logo Open Handset Alliance.