Hlavní navigace

Apple iPad: Jak jsou uživatelé s novým tabletem spokojeni?

25. 5. 2010

Sdílet

Společnost ChangeWave Research uskutečnila průzkum mezi uživateli tabletu iPad od Applu, jak jsou s tímto přístrojem spokojeni. Výsledek ukazuje na téměř nekritické nadšení.

Celkově průzkum ukázal, že 91 % uživatelů je s iPadem od Applu spokojeno. Oproti stejnému výzkumu uskutečněnému v únoru letošního roku vzrostl také počet těch, kteří si iPad chtějí koupit.

Konkrétně se výzkumníci společnosti ChangeWave Research ptali 3 174 zájemců o koupi iPadu a za velmi pravděpodobný označilo jeho nákup 7 % dotázaných, zatímco v únoru, tedy ještě před uvedením tohoto přístroje na trh, to byla jen 4 %. Dalších 13 % pak potvrdilo, že nákup iPadu je možný, zatímco předtím to bylo jen 9 %.

Velmi překvapivý je výsledek spokojenosti stávajících uživatelů, který se ovšem opírá o průzkum menšího vzorku, konkrétně 153 nových vlastníků iPadu. Z nich 74 % odpovědělo, že jsou se svým nákupem velmi spokojeni a dalších 17 % je pak poměrně spokojeno, což dohromady činí 91 % z celkového množství. Naopak jen 1 % je spíše nespokojeno a další 1 % velmi nespokojeno, zbytek si není jistý. Tento výsledek je zarážející přinejmenším proto, že od začátku představení iPadu se hovoří o tom, že mu chybí některé důležité funkce a hardwarové vlastnosti, které by jej udělali pro uživatele atraktivnější. Jedná se např. o USB, webovou kameru, podporu technologie Flash, multitasking či čtečku karet, což jeho možnosti využití zbytečně snižuje. Více viz článek Co chybí iPadu k dokonalosti? Nejméně pět věcí...

Výzkum také ukázal, že majitelé iPadu čtou třikrát častěji elektronické noviny a časopisy, než majitelé tzv. čteček elektronických knih, které nabízí např. Amazon či Sony.