Hlavní navigace

Apple iPhone v Čechách

1. 7. 2008

Sdílet

Uživateli tolik vysněný mobilní telefon Apple iPhone 3G nakonec bude v prodeji také v České republice. Pokud by vá...


Uživateli tolik vysněný mobilní telefon Apple iPhone 3G nakonec bude v prodeji také v České republice. Pokud by vás zajímalo, u kterého operátora ho najdete, potěšíme vás, neboť jeho uvedení oznámili všichni stávající mobilní operátoři. První T-Mobile, o hodinu později následovaný společností Vodafone a za několik dní také Telefónicou O2. Pokud tedy prahnete po iPhonu, je již jisté, že ho bude možné zcela legálně v Česku pořídit. Otázkou stále ovšem zůstává jeho dostupnost a cena. Předběžné odhady zatím mluví o prvních dodávkách do konce tohoto roku. O ceně se zatím oficiální zprávy nezmiňují.U:fon a jeho mobilní revoluce
Nejmladší mobilní operátor U:fon spouští své mobilní hlasové služby. Nulový paušál, non-stop volání v síti zdarma u všech tarifů či agresivní ceny volání do ostatních sítí – to jsou hlavní taháky U:fonovy mobilní nabídky. U:fonova nabídka je jednoduchá a přehledná a jeho mobilní nonstop tarify s názvy ZA NULA, ZA 100, ZA 300 a ZA 600 RODINA přinášejí na trh hned několik novinek: volání v síti zdarma u všech tarifů, první nulový paušál na trhu, speciální tarif pro tři členy rodiny s voláním i SMS v síti zdarma a výhodnými cenami hovorného do ostatních sítí doma i do zahraničí.

O2 Smart Roaming

Pokud se chystáte na cesty, můžete si i letos zpříjemnit zahraniční dovolenou nabídkou výhodného mobilního volání. Tarif O2 Smart Roaming přináší levné volání ze 14 oblíbených prázdninových destinací a 30 minut zdarma na příchozí hovory. Volat svým blízkým můžete navíc nejen s nohama na zemi, ale při cestě do zahraničí i z výšky několika kilometrů. Zákazníci, kteří si aktivují O2 Smart Roaming, platí na svých cestách ve 14 vybraných zemích za odchozí hovory pouhých 11,78 Kč/min s DPH. Ceny se vztahují na všechny odchozí hovory do České republiky a volání v rámci O2 Smart destinací.
Všichni zákazníci navíc získají každý měsíc v rámci roamingu 30 minut zdarma na příchozí hovory ve vybraných zemích bez jakýchkoliv měsíčných nebo aktivačních poplatků. O2 Smart Roaming zahrnuje vyhledávané letní destinace českých turistů, jakými jsou Chorvatsko, Slovensko, Francie, Itálie, Španělsko, Kypr, Malta, Bulharsko a Řecko. Součástí nabídky jsou navíc i mimoevropské země jako Egypt, Tunisko, Turecko, Malajsie a Thajsko, které jsou také oblíbeným cílem mnohých cestovatelů.

Vodafone – limitovaná edice předplacených karet pro Tesco

Vodafone vydává speciální edici Vodafone předplacené karty k příležitosti narozenin řetězce Tesco. Zákazníci, kteří si tuto limitovanou edici Vodafone předplacené karty v obchodech Tesco zakoupí, získají bonus ve formě 200?Kč ke zvolenému kreditu navíc. Pro získání bonusu ve výši 200?Kč je potřeba při prvním dobití kartu jednorázově nabít alespoň 400korunovým kreditem, učinit tak maximálně do šesti měsíců od aktivace karty a zákazník bonus obdrží do 5 dnů. Celkově bylo do prodeje uvolněno 1 500 kusů této limitované edice.

Samsung M110: „Hummer“ mezi mobilními telefony

Společnost Samsung představuje Samsung M110, „hummera“ mezi mobilními telefony. Tento telefon je určen všem, kteří vyznávají aktivní způsob života. Překvapí nejen svou odolností vůči nástrahám přírody, ale i funkcemi, které nejsou u outdoorového telefonu standardem. Samsung M110 je koncipován tak, aby se stal spolehlivým zařízením při každé vaší cestě do přírody. Díky jeho zvýšené odolnosti proti vniknutí vody a prachu se nemusíte obávat vzít si ho například na koupaliště, na pláž nebo pod stan. Telefon je navíc chráněn proti nárazům gumovým tělem, takže ani pád na zem pro něj neznamená nebezpečí.
Na slunci oceníte dobrou čitelnost displeje a možnost nastavení intenzity podsvícení a kontrastu. Budete-li naopak užívat telefon ve tmě, oceníte kvalitní podsvícení klávesnice bílým světlem, takže popisky jsou dobře čitelné. Samsung M110 se o vás v přírodě dokáže postarat i v případě, že vám hrozí nebezpečí, a to pomocí tzv. zprávy SOS. Princip je zcela jednoduchý: předem si nastavíte text, který chcete, aby se v případě nouze odeslal. V nabídce si poté můžete nastavit až pět adresátů. Dostanete-li se během svého pobytu v přírodě do nesnází, stačí čtyřikrát zmáčknout boční tlačítko a zpráva se automaticky odešle.

Vodafone spouští hlasovou revoluci – předplacená karta nabídne ceny jako tarify

Poprvé v české historii mobilních operátorů zmizí cenové rozdíly mezi zákazníky s předplacenými kartami a tarifními zákazníky. Od 9. června budou moci zákazníci s novou předplacenou Vodafone nabitou kartou volat do všech sítí v Česku za stejnou minutovou sazbu a posílat SMS za stejnou cenu jako tarifní zákazníci na Nabitých tarifech.
S Vodafone nabitou kartou, což je název revoluční novinky, pokračuje operátor v rušení nesmyslných pravidel na trhu. Cena za minutu hovoru bude záviset na poslední částce, kterou si zákazník jednorázově dobije, a bude shodná do všech tuzemských sítí. Sazba za minutu se zákazníkům mění pokaždé, když jednorázově dobitá částka překročí hranici 350?Kč, 700?Kč, 1 150?Kč a 2 100?Kč. To jsou hranice, na nichž se snižuje minutová sazba i u tarifních zákazníků. Cena SMS z Vodafone nabité karty bude do všech sítí 1,19?Kč s DPH.
Vodafone nabitá karta v portfoliu předplacených služeb operátora doplní stávající Vodafone divokou kartu, která disponuje velmi atraktivními cenami pro volání v rámci sítě Vodafone.

O2 Neon

Se zcela novou koncepcí mobilních tarifů pro tuzemský trh přichází Telefónica O2. S tarify O2NEON si zákazníci mohou užívat volání nebo posílání zpráv, a to podle vybraného tarifu např. celý víkend nebo dokonce zcela bez omezení kdykoliv je potřeba, aniž by byl nuceni platit cokoliv navíc. Na rozdíl od jednorázových akčních nabídek získávají tuto výhodu na celou dobu užívání tarifu. Tarify budou všem zákazníkům k dispozici od 15. května 2008. Kromě tarifních výhod obsahuje navíc každý z tarifů volné jednotky, které lze uplatnit na volání nebo posílání SMS kdykoliv a do všech sítí. Tyto volné jednotky se čerpají automaticky pouze v případech, na které se nevztahuje příslušná tarifní výhoda. Všechny tarify jsou připraveny zcela přehledně s částkami včetně DPH a s jednotnou cenou za volání i zprávy do všech sítí bez ohledu na čas volání. Nové tarify jsou koncipovány tak, aby oslovily všechny zákazníky s ohledem na jejich potřebu volání či posílání zpráv, a to již od 300?Kč měsíčně včetně DPH.