Hlavní navigace

Apple možná připravuje levný iPhone

3. 3. 2013

Sdílet

 Autor: © Aaron Amat - Fotolia.com
Podle informací japonského portálu Macotakara Apple pracuje na levnějším iPhonu s ještě větším displejem, který se začne prodávat už v příštím roce.

Telefon má být vyroben z polykarbonátového plastu, jaký najdeme například na MacBooku a osazen 4.5palcovým displejem, tedy o půl palce větším, než je u iPhonu 5 a současné generace iPodu touch. Nový iPhone by měl obsahovat standardní domácí tlačítko a cena by se bez dotace operátorem měla pohybovat okolo 330 dolarů, tedy cca 6 500,- Kč. Dá se však čekat, že v ČR bude vyšší. Podle japonského portálu by zařízení mělo být také tenčí a velmi podobné současnému iPhonu.

Macotakara navíc tvrdí, že podle jejích dobře informovaných zdrojů Apple ještě v tomto roce vydá iPhone 5S, který bude mít vylepšený LED blesk pro fotoaparát a rychlejší procesor. Se stejnou informací nedávno přišel i portál iLounge. Podle serveru MacRumors se Macotakara velmi často se svou předpovědí trefí. Web před rokem například předpověděl podrobnosti o nové verzi iPodu nano a iPodu touch.

Zdroj: Techspot

Titulní foto: Aaron Amat, Fotolia.com